Farmářské brambory recept
Farmářské brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g brambor
- 150 g čerstvých hub (třeba žampiony)
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 3 zelené jarní cibulky
- 180 g slaniny
- 3 vejce
- 3 až 5 stroužků česneku
- olivový olej
- mletý černý pepř
- chilli koření
- mořská sůl
- voda nebo vývar
- zelená petržel
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, pak je oloupáme a nakrájíme na plátky. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme nakrájené zelené cibulky i s natí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájené houby a obě papriky nakrájené na kroužky. Nyní vše promícháme, přidáme utřený česnek a podle potřeby lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
Vše dusíme za občasného promíchání a směs podle chuti okořeníme solí, pepřem a špetkou chilli. Když jsou papriky a houby měkké, necháme vodu vydusit a pánev odstavíme z plotny. Na jiné pánvi mezitím na trošce oleje opečeme nakrájené brambory dozlatova. Opečené brambory přidáme do pánve k zelenině a důkladně promícháme. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželí a necháme na plotně už jen dokud se vejce nesrazí.
K hotovým Farmářským bramborám můžete také podávat pikantní hořčici nebo naložené okurky.