Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit. (celý recept)
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit.
Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou...
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit.
Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Na pekáč položíme plátky slaniny, kousky citronové kůry a na to připraveného prošpikovaného, osoleného a opepřeného kapouna.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a kapouna v ní začneme péct. Jakmile pustí šťávu, podlijeme ho vodou a bílým vínem a pečeme do měkka. Během pečení ho stále poléváme vínem. Po upečení kapouna naporcujeme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.