Recept Kapoun na víně

Detail receptu na jídlo Kapoun na víně. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kapoun na víně

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit.

Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Na pekáč položíme plátky slaniny, kousky citronové kůry a na to připraveného prošpikovaného, osoleného a opepřeného kapouna. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a kapouna v ní začneme péct. Jakmile pustí šťávu, podlijeme ho vodou a bílým vínem a pečeme do měkka. Během pečení ho stále poléváme vínem. Po upečení kapouna naporcujeme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit. Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Kapoun na víně


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kapoun na víně

Ingredience receptu Kapoun na víně

1 mladý kapoun (asi 1,5 kg)
15 dkg slaniny
1 citron
2 dl bílého vína
sůl
pepř

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Drůbeží
Hledat podobné recepty jako Kapoun na víně

Podobné recepty jako Kapoun na víně


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů