Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. (celý recept)
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale rohlík nebo houska, namazaná kuřecí játrovou paštikou, je klasická pochoutka t...
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale rohlík nebo houska, namazaná kuřecí játrovou paštikou, je klasická pochoutka třeba jako svačinka pro školáky. Výborně chutná paštika posypaná nasekanou pažitkou.
Do hrnce nalijeme olej, přidáme polovinu másla a nadrobno nakrájené šalotky, nebo velkou cibuli. Osmahneme do růžova, pak přidáme utřený česnek a kuřecí játra.
Restujeme asi 8-10 minut, vnitřek jater by měl zůstat růžový. Potom vše zalijeme třešňovým likérem, promícháme a dáme vychladnout.
Vychlazenou směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme dle chuti.
Hotovou paštiku nalijeme do menších misek nebo skleniček, povrch zalijeme rozpuštěným máslem a uložíme do ledničky.