recepty

Španělské tapas


Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena...
(celý recept)

Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštění k vínu. Toto je několik nejoblíbenějších receptů. Česnekové krevety : na o...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • Česnekové krevety :
  • 65 ml olivového oleje
  • 250 g oloupaných krevet
  • nasekaná petržel
  • 4 stroužky česneku
  • mletá červená paprika
  • 1 citron
  • Chorizo salám :
  • 250 g salámu Chorizo nakrájeného na plátky
  • 0,5 lžičky olivového oleje
  • Česnekové houby :
  • 4 stroužky česneku
  • 65 ml olivového oleje
  • 300 g čerstvých hub
  • nasekaná zelená petržel
  • Španělský předkrm :
  • bílé ančovičky
  • uzená šunka
  • španělský sýr Manchego
  • Marinované olivy :
  • 250 g černých a zelených oliv
  • 0,5 lžičky mleté červené papriky
  • 85 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu nebo oregana
  • 2 lžičky citronové nebo pomerančové kůry

Způsob přípravy

Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštění k vínu. Toto je několik nejoblíbenějších receptů. Česnekové krevety : na olivovém oleji zpěníme rozmačkaný česnek. Když začne hnědnout, sundáme pánev z plotny a česnek z oleje odstraníme. Oloupané krevety osolíme a opepříme. Pánev s olejem znovu položíme na plotnu a okořeněné krevety na rozpálený olej nasypeme a dvě minuty restujeme. Pak krevety nasypeme do servírovací misky a můžeme ozdobit červenou mletou paprikou a zelenou sekanou petrželkou. Chorizo salám: plátky salámu opečeme při vysoké teplotě na olivovém oleji po obou stranách dohněda. Pak plátky přendáme do servírovací misky. Česnekové houby : houby podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Pak je opečeme stejným způsobem jako krevety na česnekovém oleji. Až zezlátnou, přendáme je do servírovací misky. Španělský předkrm: sýr v pokojové teplotě naskládáme na servírovací misku, obložíme ho ančovičkami a uzenou šunkou. Marinované olivy : olivy a všechny ostatní přísady smícháme a necháme odležet v uzavřené nádobě 24 hodin v chladnu. Podáváme v servírovacích miskách při pokojové teplotě. Jako přílohu ke všem chuťovým variacím použijeme čerstvé pečivo.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Španělské tapas.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Španělské tapas .
Hledat podobné recepty na internetu jako Španělské tapas

Naši partneři