Recept Španělské tapas

Detail receptu na jídlo Španělské tapas. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Španělské tapas

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštění k vínu. Toto je několik nejoblíbenějších receptů.

Česnekové krevety : na olivovém oleji zpěníme rozmačkaný česnek. Když začne hnědnout, sundáme pánev z plotny a česnek z oleje odstraníme. Oloupané krevety osolíme a opepříme. Pánev s olejem znovu položíme na plotnu a okořeněné krevety na rozpálený olej nasypeme a dvě minuty restujeme. Pak krevety nasypeme do servírovací misky a můžeme ozdobit červenou mletou paprikou a zelenou sekanou petrželkou.

Chorizo salám: plátky salámu opečeme při vysoké teplotě na olivovém oleji po obou stranách dohněda. Pak plátky přendáme do servírovací misky.

Česnekové houby : houby podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Pak je opečeme stejným způsobem jako krevety na česnekovém oleji.
Až zezlátnou, přendáme je do servírovací misky.

Španělský předkrm: sýr v pokojové teplotě naskládáme na servírovací misku, obložíme ho ančovičkami a uzenou šunkou.

Marinované olivy : olivy a všechny ostatní přísady smícháme a necháme odležet v uzavřené nádobě 24 hodin v chladnu. Podáváme v servírovacích miskách při pokojové teplotě.

Jako přílohu ke všem chuťovým variacím použijeme čerstvé pečivo.

Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštění k vínu. Toto je několik nejoblíbenějších receptů. Česnekové krevety : na o...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Španělské tapas


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Španělské tapas

Ingredience receptu Španělské tapas

Česnekové krevety :
65 ml olivového oleje
250 g oloupaných krevet
nasekaná petržel
4 stroužky česneku
mletá červená paprika
1 citron

Chorizo salám :
250 g salámu Chorizo nakrájeného na plátky
0,5 lžičky olivového oleje

Česnekové houby :
4 stroužky česneku
65 ml olivového oleje
300 g čerstvých hub
nasekaná zelená petržel

Španělský předkrm :
bílé ančovičky
uzená šunka
španělský sýr Manchego

Marinované olivy :
250 g černých a zelených oliv
0,5 lžičky mleté červené papriky
85 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého rozmarýnu nebo oregana
2 lžičky citronové nebo pomerančové kůry

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Předkrmy
Hledat podobné recepty jako Španělské tapas

Podobné recepty jako Španělské tapas


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů