Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jemné. (celý recept)
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jemné.
Kuřecí vývar ohřejeme na plotně na střední teplotu.
Ve velké pánvi rozp...
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jemné.
Kuřecí vývar ohřejeme na plotně na střední teplotu.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut, až zesklovatí. Pak přidáme nasekaný tymián, bobkový list, nakrájené houby, utřený česnek a lžíci másla. Dusíme vše přibližně 4 minuty až houby změknou.
Hotovou směs osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.
V jiném kastrole rozpustíme zbylé máslo a osmahneme na něm rýži. Asi po 2 minutách míchání přilijeme víno a zvolna dusíme až se víno vsákne do rýže a odpaří. Pak postupně přidáváme po částech vývar a za stálého míchání rýži uvaříme do měkka.
Nakonec k hotové rýži přidáme houbovou směs, rozmrazený hrášek a parmezán. Opatrně risotto promícháme a podáváme teplé posypané nasekanou zelenou petrželkou.