Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry jsou zapečené těstoviny, které připravíme velmi rychle aniž bychom jakkoliv slevili z kvality pokrmu. Chuť a vůně všech sýrů je totiž skvělá. (celý recept)
Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry jsou zapečené těstoviny, které připravíme velmi rychle aniž bychom jakkoliv slevili z kvality pokrmu. Chuť a vůně všech sýrů je totiž skvělá.
Ve velkém hrnci ...
450 g těstovin Penne rigate nebo Conchiglie rigate
100 g sýru Mozzarella
1/2 hrnku nastrouhaného sýru Fontina
1/2 hrnku nastrouhaného sýru Pecorino Romano
2 lžíce sýru Ricotta
1/4 hrnku sýru Gorgonzola
1 lžička soli
4 lžíce másla
1 hrnek rajčatového protlaku
6 nahrubo nasekaných lístků bazalky
2 hrnky smetany
Způsob přípravy
Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry jsou zapečené těstoviny, které připravíme velmi rychle aniž bychom jakkoliv slevili z kvality pokrmu. Chuť a vůně všech sýrů je totiž skvělá.
Ve velkém hrnci povaříme těstoviny ve slané vodě asi 4 minuty a scedíme je. V jiné míse důkladně smícháme všechny sýry, smetanu, rajčatový protlak a bazalku.
Do vymazaného pekáčku nasypeme předvařené těstoviny a zalijeme sýrovou směsí. Povrch poklademe tenkými plátky másla.
V troubě předehřáté na 250 stupňů pak vše zapékáme 7 až 10 minut. Zapékat můžeme buď v jednom větším pekáčku nebo můžeme směs rozdělit do jednotlivých zapékacích misek určených pro jednu porci.