Řecký salát recept
Rajčata, papriky, olivy a k tomu čerstvý ovčí sýr, to je základ pro chutný a lehký řecký salát. Ten je populární zejména v letních měsících a v kombinaci s bílým pečivem ho lze servírovat jako lehký oběd nebo večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g rajčat
- 1 salátová okurka
- 1 paprika - zelená, červená nebo žlutá
- 1 menší červená cibule
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 100 g čerstvého ovčího sýra (lze nahradit balkánským sýrem)
- 50 g černých oliv
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Zeleninu umyjeme, rajčata a okurku nakrájíme na menší kousky. Pokud má okurka příliš silnou slupku, je lepší ji oloupat. Papriku rozpůlíme, zbavíme jader a stejně jako očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky. Takto připravené ingredience nasypeme do mísy a promícháme.
Salát polijeme olejem, octem, dochutíme solí a pepřem. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, z oliv slijeme lák a obojí přidáme do salátu. Ten podáváme s bílým chlebem nebo jiným pečivem.