V případě, že rádi grilujete, rozhodně byste neměli toto léto opomenout zakusit klasiku v podobě salátu s na jazyku se rozpadajícím grilovaným kuřecím masem a čerstvými lesními plody (jahody, borůvky, maliny, ostružiny). Tento tradiční salát pak rozhodně nesmí chybět na žádné pořádné letní zahradní party! (celý recept)
V případě, že rádi grilujete, rozhodně byste neměli toto léto opomenout zakusit klasiku v podobě salátu s na jazyku se rozpadajícím grilovaným kuřecím masem a čerstvými lesními plody (jahody, borůvky,...
400 až 500 gramů vykostěných a kůže zbavených kuřecích prsních řízků
1/2 šálku pekanových ořechů
1/3 šálku červeného vinného octa
1/2 šálku bílého cukru
1 šálek rostlinného oleje
1/2 najemno nakrájené cibule
1 lžička mleté hořčice
1 lžička soli
1/4 lžičky mletého bílého pepře
opláchnutý a natrhaný hlávkový salát
1 šálek lesního ovoce
Způsob přípravy
Rozpalte gril na vysokou teplotu (180 až 200° C). Lehce naolejujte mřížku roštu.
Grilujte kuře z obou stran po dobu přibližně 8 minut, nebo dokud nezačne pouštět šťávu. Následně kuře vyjměte z grilu, nechte lehce vychladnout a nakrájejte na drobné kousky.
Mezitím dejte pekanové ořechy na pánev, a za středně vysoké teploty a neustálého míchání je vařte, dokud nezačnou vonět, po dobu asi 8 minut. Poté je vyjměte z ohně a odložte.
V mixéru zatím dohladka rozmíchejte červený vinný ocet, cukr, rostlinný olej, cibuli, hořčici, sůl a pepř.
Na závěr smíchejte lesní ovoce s kuřecími kousky a ořechy, vše zalijte omáčkou z mixéru a servírujte.