Letní kukuřičný salát recept
Tento svěží, lehký a zdravý salát je připraven vaše smysly zaujmout chutnou a vizuálně nesmírně líbivou kombinací kukuřice, okurky a bazalky. Letní kukuřičný salát se perfektně hodí jednak k samostatné konzumaci, ale zároveň i jakožto příloha k masovým pokrmům, zejména rybám.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 oloupaných a očištěných kukuřičných klasů
- 1 na plátky nakrájená okurka
- 1 velká nadrobno nakrájená cibule
- 4 šálky nakrájené čerstvé bazalky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce bílého octa
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Do velkého hrnce, ideálně o objemu kolem 8-10 litrů, nalijte vodu, přidejte špetku soli a na silném plameni přiveďte vodu k varu.
Do vroucí vody pak přidejte kukuřici a vařte ji po dobu asi 7 až 10 minut, nebo do té doby, než dosáhne požadované měkkosti.
Poté kukuřici z hrnce vyjměte, nechte ji chvíli vychladnout a následně kukuřičné klasy nakrájejte na malé kousky.
Připravte si velkou misku, do které nasypte kukuřici, okurku, cibuli, bazalku, olej a ocet. Vše dochuťte solí a pepřem, a důkladně promíchejte.
Výslednou směs nechte chvíli odstát a můžete servírovat.