Sdílet:

Houbová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná čerstvě nasbíraných hub je na podzim v české kuchyni velmi populární a důvod je jasný. Úlovků je v lese hojnost, omáčka výtečně chutná a snadno se připravuje. Pokud patříte mezi vášnivé houbaře, určitě se na vašem jídelníčku objeví i tato omáčka, která je hustá, jemná a plná houbové chuti. Kdo se nechce zdržovat s přípravou knedlíků nebo těstovin, klidně si na ní může smlsnout i jen s pečivem. Chutnat bude i tak výtečně!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g čerstvých hub (ideálně hřibů nebo jiných tužších hub)
  • 1 větší cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Houby očistíme, osušíme a nakrájíme.

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak k ní přisypeme nakrájené houby a zprudka je osmahneme.

Směs promícháme, osolíme a okmínujeme. Po 10 minutách opékání k ní přilijeme smetanu, přivedeme ji k varu, stáhneme plamen a smetanu necháme jemně probublávat.

V rendlíku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme k němu mouku, promícháme je, opražíme a hotovou jíšku zalijeme trochou studené vody. Jíšku pečlivě rozmíchanou ve vodě vmícháme do omáčky a pár minut ji provaříme.

Omáčku dochutíme pepřem a podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbová omáčka

Kde najít informace



×