Do hrnce si nalijeme trochu oleje a přisypeme omytou a rozkrájenou zeleninu a cibuli. Osmahneme.
Musím se přiznat, že když nestíhám, použiji zmrazenou zeleninovou směs pod svíčkovou.
Nandáme hořčici a vhodíme koření. Přidáme sůl. Osladíme a zakápneme maličko šťávou z citrónu. Dolijeme vodu.
První varianta další úpravy:
Do této zeleninové směsi dáme hovězí maso, které jsme si předtím prošpikovali (slaninou) a vaříme. Potom maso vyndáme, zahustíme polohrubou moukou a zakysanou smetanou. Přilijeme maličko šťávy z citrónu, cukr a robotem rozmixujeme.
Nebo druhá varianta: Maso (prošpikované slaninou) dáme do zeleninové směsi a necháme v lednici den (24 hodin) uležet. Potom pečeme v troubě. Maso vyndáme. Dolijeme vodu.
Hustotu upravíme jíškou (hladká mouka s máslem). Vaříme. Osladíme, zakápneme citrónem, lehce osolíme. Robotem rozmixujeme spolu se smetanou.
Vložíme maso a můžeme podávat. Příloha je domácí knedlík s brusinkami a kolečkem citrónu.