Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chutné vegetariánské jídlo. (celý recept)
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chutné vegetariánské jídlo.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a pláty těsto...
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chutné vegetariánské jídlo.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a pláty těstovin dáme vařit asi na 5 minut, aby změkly. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Trochu promastíme olejem, aby se neslepily.
Do pánve na rozpálený olej dáme osmahnout cibuli nakrájenou na jemno (asi na 3 minuty). Přidáme rozetřený česnek a nastrouhanou cuketu a podusíme.
Pak přidáme trochu čedaru a asi 2/3 sýru ricotta a dobře promícháme.
Rajčatovou omáčku prohřejeme třeba ve voodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Do zapékací mísy vrstvíme lasagne, polovinu směsi s cuketou, lasagne, rajčatovou omáčku,lasagne, zbytek cuketové směsi, lasagne. Nakonec posypeme zbytkem sýra ricotta a zbytkem čedaru.
V předehřáté troubě (200 stupňů)zapékáme asi 10 minut až se sýry roztaví a zezlátnou.