Lasagne s cuketou recept
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chutné vegetariánské jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 9 ks těstovin lasagne
- 250 g sýru ricotta
- 50 g čedaru
- 70 g nastrouhané cukety
- 350 g rajčatové omáčky na těstoviny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
Způsob přípravy
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chutné vegetariánské jídlo. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a pláty těstovin dáme vařit asi na 5 minut, aby změkly. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Trochu promastíme olejem, aby se neslepily. Do pánve na rozpálený olej dáme osmahnout cibuli nakrájenou na jemno (asi na 3 minuty). Přidáme rozetřený česnek a nastrouhanou cuketu a podusíme.
Pak přidáme trochu čedaru a asi 2/3 sýru ricotta a dobře promícháme. Rajčatovou omáčku prohřejeme třeba ve voodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne, polovinu směsi s cuketou, lasagne, rajčatovou omáčku,lasagne, zbytek cuketové směsi, lasagne. Nakonec posypeme zbytkem sýra ricotta a zbytkem čedaru. V předehřáté troubě (200 stupňů)zapékáme asi 10 minut až se sýry roztaví a zezlátnou.