recepty

Koprová omáčka s hovězím masem


Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce...
(celý recept)

Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce. Nejprve uvaříme hovězí maso s pepřem, cibulí a novým kořením...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 750 g hovězího masa
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 ks nového koření
  • 6 dl mléka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 3 lžíce octa
  • 8 ks celého černého pepře
  • podle chuti cukr
  • sůl

Způsob přípravy

Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce. Nejprve uvaříme hovězí maso s pepřem, cibulí a novým kořením do měkka. Maso vyjmeme a vývar máme připravený na koprovou omáčku. Přidáme do něj smetanu a 5 dl mléka a přivedem k varu za stálého míchání. Pak přidáme nadrobno pokrájený čerstvý kopr. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osladíme. Ve zbylém mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme podle vlastní chuti. Chvíli povaříme. Odstavíme z plony a dochutíme octem, solí a cukrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu koprová omáčka hovězím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Koprová omáčka s hovězím masem

Naši partneři