Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce. (celý recept)
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce.
Nejprve uvaříme hovězí maso s pepřem, cibulí a novým kořením...
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce.
Nejprve uvaříme hovězí maso s pepřem, cibulí a novým kořením do měkka.
Maso vyjmeme a vývar máme připravený na koprovou omáčku. Přidáme do něj smetanu a 5 dl mléka a přivedem k varu za stálého míchání.
Pak přidáme nadrobno pokrájený čerstvý kopr. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osladíme.
Ve zbylém mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme podle vlastní chuti. Chvíli povaříme. Odstavíme z plony a dochutíme octem, solí a cukrem.