Roláda z hovězího masa s mozzarellou recept
Roláda z hovězího masa s mozzarellou je výborná s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. K obědu nebo k večeři je to výborná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg mletého hovězího masa
- 300 g plátkové slaniny
- 120 g nakrájené mozzarelly
- 2 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- mletá uzená paprika
- 2/3 hrnku strouhanky
- 1/2 hrnku grilovací omáčky
Způsob přípravy
Roláda z hovězího masa s mozzarellou je výborná s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. K obědu nebo k večeři je to výborná volba. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ve velké míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, strouhanku a okořeníme solí, paprikou a pepřem. Dobře směs promícháme. Ze směsi vyválíme plát a doprostřed nasypeme nakrájenou mozzarellu.
Zavineme a utvoříme válec rolády. Ten pak těsně obalíme plátky slaniny. Na pekáč vyložený pečícím papírem přeneseme hotovou roládu, potřeme ji grilovací omáčkou a v předehřáté troubě ji pečeme asi 40 minut. V polovině pečení roládu znovu potřeme grilovací omáčkou. Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s libovolnou přílohou.