Košíčky s broskvovým krémem voní vanilkou a broskvemi a jsou velmi lahodné. Jako zákusek ke kávě nebo k čaji jsou moc dobré. (celý recept)
Košíčky s broskvovým krémem voní vanilkou a broskvemi a jsou velmi lahodné. Jako zákusek ke kávě nebo k čaji jsou moc dobré.
Ve velké míse důkladně promícháme mouku, špetku soli, muškátový oříšek, ...
Košíčky s broskvovým krémem voní vanilkou a broskvemi a jsou velmi lahodné. Jako zákusek ke kávě nebo k čaji jsou moc dobré.
Ve velké míse důkladně promícháme mouku, špetku soli, muškátový oříšek, skořici, prášek do pečiva a cukr.
V druhé míse rozšleháme rozpuštěné máslo s vanilkovým extraktem, podmáslím a vejcem.
Tuto směs přilijeme do mísy k moučné směsi a vše dobře promícháme, až se utvoří těsto. Formičky na košíčky vymažeme olejem a do každé dáme asi 1 lžíci těsta.
Naplněné formičky naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 10 minut. Vyzkoušíme párátkem, zda je těsto hotové, pokud vytáhneme párátko čisté, je košíček upečený. Vyndáme košíčky z trouby, vyklepneme je z formiček a necháme vychladnout.
Kompotové broskve rozmixujeme. Přidáme lučinu a vše ušleháme na hladký krém. Pomocí zdobícího sáčku krém nastříkáme na vychladlé košíčky a před podáváním uložíme do chladna.