článek

O jídle s Katem z Prago Union


S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropo..
(celý článek)

S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropo...


S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropolis.

Kato, frontman Prago Union, známý též působením v minulosti velmi populární kapele Chaozz, byl našim týmem vyzpovídán o svém vztahu k jídlu a restauracím.

Samozřejmě jsme otevřeli téma jeho hudební činnosti. Rozhovor byl zajímavý tím, že jsme získali informace o připravované desce i o detailech jeho běžného života.

Ahoj, první otázka je nasnadě. Jaký máš vztah k jídlu?
Kladný, obzvlášť když mám hlad. Já jsem teda vybíravý a dobré jídlo mám rád.
A ač na to nevypadám, tak mě dokáže naštvat, když mi někde donesou špatný jídlo.

Máš nějaké oblíbené jídlo a restauraci kam chodíš?
Mám více oblíbených jídel. Když najdu někde v nějaký restauraci jedno či více jídel, který mi tam chutnají, tak tam potom chodim klidně dvacet let na to samý.

V Praze mám pár míst kam chodím. Jsem spíš tradicionalista a nepouštím se do experimentů, abych nebyl zklamaný. Když si někde kuchyň oblíbím, tak hned poznám když vymění kuchaře.

Už dvacet let chodím na nejlepší kung-pao do Huang He ve Vršovické ulici (naproti Vršovickému nádraží). Taky chodím do Pizzerie Bestky na Náměstí bratří synků na steaky nebo boloňský špagety, tam vařej fajn. Samozřejmě dobrých restaurací je víc, např. mám ještě mám rád Madbar v Plaské na Újezdě.

Do nových restaurací chodím většinou pouze v případě, když mám hlad a není moje oblíbená po ruce.

Co třeba oblíbený jídlo od babičky v dětství, vzpomeneš si?
Babička dělala, my jsme tomu říkali hnědá omáčka, nevím přesně co to bylo, protože klasický guláš to nebyl. Byla to prostě hnědá omáčka s hovězím masem a knedlíkem, který babička dělala menší. Bylo to úžasný a od doby co babička umřela už jsem nic takovýho neměl.

Když sem byl dítě miloval jsem smažený bedly. A po těch toužím do dneška.
A máma samozřejmě vařila spoustu dobrých jídel. Dělá skvělé smaženky, to je taková moje úchylka. Máma je dělá se sýrem.

Oblíbená kuchyně ?
Jednoznačně česká.

Jak jsi na tom s fastfoody, případně jak se stravuješ když není moc času?
Člověk do nich občas musí, ale že bych je nějak vyhledával to ne. Vcelku mám rád burrita a podobný.

Jinak když jde o to se rychle najíst tak si rád dám českou klasiku - hotovky kde jsou knedlíky a tak.

Vaříš?
Já prosim jako nééé. Vlastně na to nemám moc času. Ale vařím rád, ale nikdy podle receptů.

Vždycky jsem si je vymýšlel, jak to chlapy dělávaj. A většinou to myslím dopadlo dobře.

Možná proto že jsem nevařil moc často. Ale jednou si to určitě osvojím, až bude víc volného času.

Co nějaké moderní styly vaření a stravování, dotkly se tě?
Tak jelikož vařim tak málo jak vařim, tak se do těchto věcí příliš nepouštím. Nejsem vegan, nejsem ani vegetarián. Nejim vepřový většinou. Nejím zvířata, která bych nebyl schopný sám ulovit.

Taková kráva ta si na ulovení počká. Ale třeba žraloka si nedám toho bych neulovil.

Jak jsi na to s pravidelným stravovacím režimem ?
Spíš podporuji variantu, když mám hlad, tak něco sním. V průměru to asi tak bude, že dodržuju jedno teplé jídlo denně. Ale myslím, že by člověk měl jíst když má hlad, než se přecpávat.

Když jsem ještě chodil do normální práce, tak jsem chodil na oběd pravidelně. Aktuálně ráno snídám, protože si myslím, že je to důležité.

Co sladké jídlo jako moučníky a dezerty? A co velikonoční beránek?
Když jsem byl dítě, tak jsem měl hodně rád sladký. Ale dneska si dám např. z dortu dvě tři sousta a mám dost - je to na mě asi příliš sladké.

Ve sladkém si prostě nelibuju a až na pár typů který jsou víc fresh jako třeba Crème brûlée. Ale velikonoční beránek od mámy je samozřejmě nejlepší.

A když už jsou za námi velikonoce, jak jsi na tom s koledováním?
Koleduju si dennodenně o spoustu věcí. Ale s mrskačkou nechodim už dlouho, v Praze se vlastně moc nechodí. Ale za mlada na chatě jsem chodil koledovat. A poslední léta se před dvanáctou nevzbudim, takže tím to je vyřešený.

Máš nějaké oblíbené míchané drinky?
Dělal jsem kdysi za barem a od té doby mají dokonce v jídeláku ještě moje nápady. Ale nikdy jsem to moc nepil. Snažím se moc neopíjet se do opilosti, protože mi to přijde škoda peněz, aby mi z toho bylo druhý den pouze blbě.

Mám rád jednosladové whisky s kostkou ledu a stačí mi tři až čtyři za večer. Pomalu si usrkávat a jsem úplně spokojenej.

Restaurace kam radši nechodit?
Těch je asi většina. Nemám rád pálivé takže všechny indické.

Sportuješ na spálení kalorií?
Jezdím na kole – pořád! Po Praze je to nejlepší dopravní prostředek. Mám rád trackový speciály. To je moje slabost!

Co posloucháš za rádia?
Rádio 1 je skoro jediný, který pustíš a nemusíš ho přepínat. I když tam hrajou různé styly, tak to vždycky má hlavu a patu. Nevadí mi Express a teď je dobré rádio Color.

Nějaký nový projekt na který se máme těšit nebo na který se těšíš ty?
Dokončuju novou desku, měla by vyjít asi v květnu a jmenuje se Smrt žije a dělám na ní už rok a půl, tak snad to bude stát za to.

A mimo to se dost těšim na dceru, která se brzy dostane na tenhle svět.

A kde tě můžeme vidět na pódiu?
Kompletní soupis našich koncertů je na www.pragounion.cz/koncerty. Tam se koukám i já, abych věděl kde hraju v pátek.

Děkujeme za rozhovor a ať se ti daří!

Foto: (c) Lukas Wagneter / Red Bull Media House

Odkazy na tématické stránky


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Osobnosti o jídle

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako O jídle s Katem z Prago Union.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jídle katem prago union .
Další recepty na O jídle s Katem z Prago Union.

Naši partneři