recepty

Hovězí guláš


Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu...
(celý recept)

Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa 
  • 50 g sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 4 cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladká mouky
  • sůl
  • kmín 
  • mletý černý pepř
  • majoránka

Způsob přípravy

Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš je nejlepší kližka) nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. Nyní do kastrolu přisypeme všechno koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, zahustíme moukou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí guláš

Naši partneři