Recept Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

Detail receptu na jídlo Vepřová panenka s třešněmi v portském víně. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná skvěle a jako příloha se hodí třeba salát nebo opečené brambory. To už je ale na vás.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V malé vyšší pánvičce přivedeme k varu portské víno. Vaříme ho zvolna asi 10 minut, až se trochu vyvaří a v pánvi ho zbudou 2 lžíce. Pak k němu přidáme kompotové třešně, necelou minutu je povaříme a pánvičku odstraníme z plotny. K horkým třešním přidáme nasekaný tymián.

Ve zvláštní misce smícháme pepř, sůl a česnekový prášek. Touto kořenící směsí potřeme celou vepřovou panenku. Ve velké pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme asi 8 minut dohněda.

Velký pekáč vystříkáme olejem ve spreji, položíme do něj maso a v předehřáté troubě ho pečeme asi 20 minut. Po této době maso potřeme polovinou třešňové marinády s portským a pečeme ještě 5 minut. Pak pekáč s masem vyndáme z trouby, potřeme zbývající marinádou s portským a necháme stát 10 minut.

Nyní hotové maso nakrájíme na plátky a ozdobíme snítkami tymiánu.

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná skvěle a jako příloha se hodí třeba salát nebo opečené brambory. To už je ale ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 12

Recenze a hodnocení receptu Vepřová panenka s třešněmi v portském víně


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

Ingredience receptu Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

1 kg vepřové panenky
3/4 šálku červeného portského vína
1 lžíce olivového oleje
1/2 šálku kompotových třešní
1 lžička sušeného česneku
olej ve spreji
1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
zelené snítky tymiánu na zdobení
sůl
mletý černý pepř

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vepřové
Hledat podobné recepty jako Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

Podobné recepty jako Vepřová panenka s třešněmi v portském víně


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů