Pečené kuře s dýní, jablky a bylinkami recept
Kuře můžeme upravovat mnoha způsoby. Příloha nemusí být jen rýže, brambor nebo pečivo.
Dýně a jablka dají kuřeti jiný rozměr.
(celý recept)
Ingredience receptu
- kuřecí stehna
- lesní med
- jablka
- sójová omáčka
- kari bylinka
- červená kuchyňská cibule
- česnek
- pravé máslo
- sůl
- koření na kuře
- čerstvá majoránka
- žlutá paprika
- dýně Hokaido
Způsob přípravy
Nejdříve si dáme předehřát troubu a vyndáme si pekáč. Do pekáče rozprostřeme kuřecí stehna. Osolíme je a okořeníme. Vložíme pár plátků másla. Dýni rozkrojíme, vydlabeme střed se semeny a měkkou hmotou. Odkrojíme tvrdou slupku. Dýni nakrájíme na malé proužky a přendáme na pekáč.
Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme pryč střed se semeny. Jablka rozkrájíme na větší měsíčky a přidáme k dýni.
Cibuli a česnek zbavíme slupky. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky a dáme k ostatním surovinám do pekáče. Papriku zbavíme semínek a rozkrájenou ji přisypeme ke kuřeti. Přihodíme stroužky česneku.
Zeleninu pokapeme sójovou omáčkou . Vše, včetně masa přelijeme medem. Nahoru položíme kari bylinku a čerstvou majoránku. Trochu podlijeme vodou a dáme péci do trouby. Dobrou chuť.