recepty

Peruánské ceviche


Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas...
(celý recept)

Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybí...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 800 g bělomasé čerstvé vykostěné ryby
  • 1 lžíce nadrobno nakrájených chilli papriček.
  • 2 lžíce nakrájeného koriandru
  • 1 avokádo
  • 0,5 šálku čerstvé limetkové šťávy
  • 0,5 šálku nakrájené červené cibule
  • 1 citron
  • řapíkatý celer
  • sůl

Způsob přípravy

Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybímu masu strukturu, vlastně ho "uvaří", aniž by ztratilo chuť syrového masa. Čerstvou, dobře vykostěnou rybu nakrájíme na malé kostky. Rozmístíme je do nekovové mísy tak, aby se napřekrývaly. Rybu posypeme nasekaným koriandrem, na kousky nakrájeným řapíkatým celerem, přidáme jemně nasekané chilli papričky, nakrájenou cibuli, citronovou kůru a šťávu a vše zalijeme čerstvě vymačkanou šťávou z limetek. Ryba by měla být v nálevu ponořená a za občasného jemného promíchání ji marinujeme 20 minut v chladu. Hotovou rybu můžeme podávat s avokádem, nebo se zeleninovými saláty, ale také s vařeným bramborem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Peruánské ceviche.
Nebo hledejte podobné podle části názvu peruánské ceviche .
Hledat podobné recepty na internetu jako Peruánské ceviche

Naši partneři