Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. (celý recept)
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybí...
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybímu masu strukturu, vlastně ho "uvaří", aniž by ztratilo chuť syrového masa.
Čerstvou, dobře vykostěnou rybu nakrájíme na malé kostky. Rozmístíme je do nekovové mísy tak, aby se napřekrývaly. Rybu posypeme nasekaným koriandrem, na kousky nakrájeným řapíkatým celerem, přidáme jemně nasekané chilli papričky, nakrájenou cibuli, citronovou kůru a šťávu a vše zalijeme čerstvě vymačkanou šťávou z limetek.
Ryba by měla být v nálevu ponořená a za občasného jemného promíchání ji marinujeme 20 minut v chladu.
Hotovou rybu můžeme podávat s avokádem, nebo se zeleninovými saláty, ale také s vařeným bramborem.