Slané koláče, masové nebo zeleninové jsou oblíbeným a rychle připraveným jídlem. Jako lehká večeře, nebo s přílohou (např. (celý recept)
Slané koláče, masové nebo zeleninové jsou oblíbeným a rychle připraveným jídlem. Jako lehká večeře, nebo s přílohou (např. bramborovou kaší) jako chutný oběd.
Ve velké pánvi na oleji smažíme asi 7 ...
Slané koláče, masové nebo zeleninové jsou oblíbeným a rychle připraveným jídlem. Jako lehká večeře, nebo s přílohou (např. bramborovou kaší) jako chutný oběd.
Ve velké pánvi na oleji smažíme asi 7 minut kousky kuřecího masa po obou stranách. Pak maso vyjmeme na talíř a do pánve vložíme slaninu nakrájenou na menší kusy. Smažíme asi 5 minut, přidáme pokrájenou cibuli, houby a tymián a ještě krátce osmahneme. Když cibule zezlátne, přisypeme mouku a krátce na plotně promícháme.
Snížíme teplotu a za stálého míchání do pánve přilijeme mléko.
Potom přidáme kuřecí maso, vývar dle potřeby a přivedeme k varu.
Vše povaříme asi 30 minut až náplň zhoustne, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Do vymazané velké zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme za pomoci pomoučeného válečku listové těsto. Těsto na okraji pekáče zvedneme a část těsta si připravíme na zakrytí vršku koláče.
Do připraveného pekáče s listovým těstem vlijeme hustou náplň z kuřete a hub a přikryjeme plátem těsta. Okraje lehce stiskneme prsty k sobě aby náplň nevytekla a přebytečné těsto odřízneme nožem.
Povrch koláče potřeme vejcem a pečeme asi 30 minut. Hotový koláč má světle hnědou zlatavou barvu.