Původní švestková povidla recept
Postup přípravy receptu. Odpeckuji cca 8 kg přezrálých švestek a postupně je dávám rozvařit do kastrolu se širokým dnem. Potom vařím na mírném ohni, dokud není hmoty tak jedna třetina nebo čtvrtina původního objemu a hustá tak, že se musí míchat, jinak by se povidla připalovala a horká vystřelovala
Podobné recepty jako Původní švestková povidla
Hodně rychlá povidla recept
Ta třešňová povidla jsou vynikajíc ... Druhý den dáme na sporák rozvařit, stáhneme na minimum, přikryjeme a 4 - 5hodin si toho nevšímáme. NEMÍCHAT!, jakmile jednou míchnete začnou se přichytávat ke dnu. Po této době si dáme nějakou hlubší nádobu do dřezu, řidší sítko a po částech ručně pasírujeme, a
Podobné recepty jako Hodně rychlá povidla
Jablková povidla recept
Dnes jsem zkusila udělat povidla z broskví a jsou super, Dost zralé broskve oloupat a nakrájet na menší kousky a nechám rozvařit. Můžete rozmixovat, ale já to nechám jak to je.
Podobné recepty jako Jablková povidla
Vařené švestky bez cukru recept
Máte přebytek švestek? Nebaví vás péct koláče? Zkuste je jednoduše rozvařit! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Vařené švestky bez cukru
Voňavý blumový džem
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně zchladlé ovoce propasírujte přes síto, smíchejte s pomerančovou šťávou a znovu přiveďte k varu.
Podobné recepty jako Voňavý blumový džem
Švestková omajda s uzeným a HK recept
taky ji děláme.ale základ je natrhaný chleba na kousky a povidla a voda,rozvařit,rozmixovat,přisladit podle chuti,citronová štáva a skořice.vše podle chuti.a je vynikající jíška to zkazí ...
Podobné recepty jako Švestková omajda s uzeným a HK
Makové lívance se švestkami recept
Postup přípravy receptu. Nejdříve dát ovesné vločky do mixéru a rozmixovat na mouku. Poté smíchat v misce ovesnou mouku, vejce, 80 g bílého jogurtu, mák, chia semínka (nemusí být) a med.
Podobné recepty jako Makové lívance se švestkami
Jablečný rosol (z padaných jablek) recept
Zalít vodou, rozvařit a přes utěrku nechat vykapat. (Nechávám v klidu odkapat přes noc.) Ne vymačkávat, šťáva by byla kalná. ... Jablečná povidla s medem . Jahodovo-jablečný džem . Domácí rosol . Jablečná povidla pečená . Jablečný džem jako pochoutka . Jablka jako polotovar .
Podobné recepty jako Jablečný rosol (z padaných jablek)
Valašské frgále
Paní Katko,kdysi jsem použila na náplň doma dělané hruškové povidla+koření a na zahuštění str.perník.Takže bych čerstvé hrušky nastrouhala na slzičkovém struhadle a dala rozvařit,úplně vydusit+skořice,badyán,dle potřeby cukr a na zahuštění perník.Někdo dílky hrušek peče v troubě,ale musí se hlídat,r
Podobné recepty jako Valašské frgále
Těstoviny se švestkovou omáčkou recept
Přidáme koření, povidla a zalijeme vodou. Švestky necháme rozvařit a promixujeme je podle toho jestli chceme omáčku hladkou nebo s kousky švestek. Nakonec dáme citronovou kůru a omáčku zahustíme perníkem nebo škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody, ale perník tomu dodá chuť.
Podobné recepty jako Těstoviny se švestkovou omáčkou
Jablko hruškový džem recept
Hrušky rozvaříme (není-li možné je rozvařit, pomůžeme si ponorným mixerem). Rozmixované nebo rozvařené hrušky do kaše odstavíme. ... Hrušková povidla . Jahodovo-jablečný džem . Džem z josty . Džemy z hrušek . Džem z červeného rybízu . Hruškový kompot .
Podobné recepty jako Jablko hruškový džem
Třešňová marmeláda
Ještě dodatek - dělala jsem to z 1,2 kg ovoce, 0,5 kg cukru a 1 balíčku gelfixu 2:1 (bez kyseliny citronové, to je pro mě zbytečná chemie navíc) v domácí pekárně. trvá to dýl - ale chuť je skvělá... vzniknou jaási "třešňová povidla".
Podobné recepty jako Třešňová marmeláda
Rýže dušená v troubě recept
Takto připravená rýže je vynikající na zavářku do polévek (uzená), neboť nemá již tendenci se rozvařit. Poznámka Pokud rýže připravím více, zamrazím ji :-)
Podobné recepty jako Rýže dušená v troubě
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích ...
:D Povidla jsem si dělala doma na podzim ze směsi hrušek, jablek a švestek. Na tyto líčka jsem měla pozvané hosty a všichni moc chválili, včetně mého táty, který je velký kritik. S poznámkou o víně souhlasím, víno je nositel chuti a je potřeba se neodbývat.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích ...
Křehký mřížkový koláč recept
Pyré si můžeme udělat také sami, když dáme rozvařit jablka. Ty musíme ale nechat vychladnout. Zbývající těsto tence vyválíme a nakrájíme na proužky. Ty skládáme na koláč úhlopříčně jako mřížku. ... Možná bych povidla trochu naředila, aby to nebylo příliš suché. Ale opravdu jen trochu.
Podobné recepty jako Křehký mřížkový koláč
Rýžové lívanečky
povidla 1 kelímek zakysaná smetana 1 balíček skořicový cukr Podobné recepty ... asi by bylo lepší rýži uvařit ve vodě a spíš trochu rozvařit.Zkoušela jsem i slanou variantu (do těsta sůl a badyán vynechat) - posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem - bylo to mos dobré. ...
Podobné recepty jako Rýžové lívanečky
Kachní prsa na pánvi se švestkovou omáčkou recept
Švestková povidla zředíme červeným vínem a kapkou vývaru, zamícháme a krátce povaříme. (Můžeme dát také rozvařit i zmražené vypeckované švestky s červeným vínem a cukrem a restovat na cca 2 minuty).
Podobné recepty jako Kachní prsa na pánvi se švestkovou omáčkou
Špalíčky v pikantní sladké omáčce recept
Špagetko, švestky nechat rozvařit nebo jenom chvilinku povařit. A ke švestkám přidat ještě švestková povidla? Nebude to moc prošvestkované? Minule jsem dělala ze sušených švestek a mandlí nádivku do kuřete a byla to velikánská dobrota.. Velice zajímavý recept. Posílám +10.
Podobné recepty jako Špalíčky v pikantní sladké omáčce
Makový závin
povidla 60 g. skořice 2 lžičky. cukru 100 g. šťáva z 1/2 citronu. ... ale je potřeba mák opravdu rozvařit do měkka, já se na to u druhého pokusu vykašlala a náplň byla moc sypká). Uvařený mák odstavíme z plotny a zamícháme do něj marmeládu, povidla, skořici, cukr a citronovou šťávu. Necháme vychladn
Podobné recepty jako Makový závin
Blbouny se žahourem recept
spagetka:dovolím si tě opravit - klevela je skutečně rozvařené ovoce, většinou jablka nebo švestky, cukr se tam samozřejmě přidává,i tochu octa, jde o úpravu do skenic, bez zavařování, výsledkem jsou báječná povidla.
Podobné recepty jako Blbouny se žahourem
Broskvový džem recept
Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu. ... Broskvová povidla . Broskvový kompót . Broskvové čatní . Sladkokyselý rajčatový chilli džem . Pomerančový džem . Broskvový džus .
Podobné recepty jako Broskvový džem
Rebarbora v medu recept
Nyní vložíme rebarboru a povaříme DO ZMĚKNUTÍ - POZOR NE ROZVAŘIT!!! Po uvaření vkládáme do sklenici se šťávou s medem. Na povrch můžeme pro jistotu dát přípravek proti plísním nebo lžičku kyseliny citronové.
Podobné recepty jako Rebarbora v medu
Zajíc na černo pro 6 osob
Přidáme švestková povidla a zarestujeme je do zeleninového základu, ke kterému přidáme lžíci octa a pár plátků citrónu. Podlijeme zvěřinovým vývarem a dobrým červeným vínem. Pod poklicí necháme zvolna dusit do změknutí masa.
Podobné recepty jako Zajíc na černo pro 6 osob