Marinovaný chřest s nivou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku nivy
  • 450 g čerstvého chřestu
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce sladkého bílého vína
  • 4 nakrájené jarní zelené cibulky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře


Způsob přípravy

Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý. Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak přidáme očištěný chřest. Vaříme ho 2 až 3 minuty odkrytý, pak chřest vložíme do velmi studené vody. Vodu scedíme a chřest důkladně osušíme.

Do velkého uzavíratelného sáčku vložíme pepř, sůl, česnek, ocet, olej, a nakrájené zelené cibulky. Přidáme vařený chřest a sáček dobře uzavřeme. Sáček s chřestem necháme nejméně jednu hodinu ležet v chladnu. Pak marinádu slijeme a chřest můžeme servírovat. Na talíři ho posypeme nastrouhanou nivou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Marinovaný chřest s nivou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marinovaný chřest s nivou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu marinovaný chřest nivou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marinovaný chřest s nivou

Kde najít informace



×