recepty

Marinovaný chřest s nivou


Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý...
(celý recept)

Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý. Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku nivy
  • 450 g čerstvého chřestu
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce sladkého bílého vína
  • 4 nakrájené jarní zelené cibulky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Způsob přípravy

Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý. Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak přidáme očištěný chřest. Vaříme ho 2 až 3 minuty odkrytý, pak chřest vložíme do velmi studené vody. Vodu scedíme a chřest důkladně osušíme. Do velkého uzavíratelného sáčku vložíme pepř, sůl, česnek, ocet, olej, a nakrájené zelené cibulky. Přidáme vařený chřest a sáček dobře uzavřeme. Sáček s chřestem necháme nejméně jednu hodinu ležet v chladnu. Pak marinádu slijeme a chřest můžeme servírovat. Na talíři ho posypeme nastrouhanou nivou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marinovaný chřest s nivou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu marinovaný chřest nivou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marinovaný chřest s nivou

Naši partneři