Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý. (celý recept)
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý.
Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak ...
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý.
Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak přidáme očištěný chřest. Vaříme ho 2 až 3 minuty odkrytý, pak chřest vložíme do velmi studené vody. Vodu scedíme a chřest důkladně osušíme.
Do velkého uzavíratelného sáčku vložíme pepř, sůl, česnek, ocet, olej, a nakrájené zelené cibulky. Přidáme vařený chřest a sáček dobře uzavřeme.
Sáček s chřestem necháme nejméně jednu hodinu ležet v chladnu. Pak marinádu slijeme a chřest můžeme servírovat. Na talíři ho posypeme nastrouhanou nivou.