Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept
Postup přípravy. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a skořicí. Pečeme na 180°C asi 40 minut.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Jablkový koláč recept
Postup přípravy. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, odstraňte části jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte citrónovou šťávou. V pánvi rozpusťte tři lžíce másla a plátky jablek na něm krátce dozlatova opečte. Potom je vyjměte a nechejte vychladnout. V misce ručním šlehačem rozšlehejte zbytek másla.
Podobné recepty jako Jablkový koláč
Nejlepší jablkový koláč recept
10. 2017 15:24. Daniela J. Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku. Suroviny. Těsto: 220 g hladké mouky. 60 g krystalového cukru. 120 g Hery. 1 lžička kypřícího prášku. 2 polévkové lžíce vody. Náplň: jablka (asi 5 středně velkých) cukr. mletá skořice. rozinky (nemusí být, pokud je nemáte rádi) Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu.
Podobné recepty jako Nejlepší jablkový koláč
Koláč s jablky a skořicí
1. hrnek cukr. 1. hrnek mléko. 1,50. hrnek olej. 1,50. ks prášek do pečiva. tvaroh (Může být jogurt) jablka. skořice - mletá. Postup přípravy receptu. 1. Smíchejte vejce, cukr, mléko, olej, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vylijte na plech. 2. V misce smíchejte tvaroh či jogurt se skořicí.
Podobné recepty jako Koláč s jablky a skořicí
Domácí dalamánky z žitné mouky
Dalamánky jsou oblíbené pečivo, většinou připravované z žitné nebo chlebové mouky. Mají hutnější konzistenci, perfektně se hodí třeba s sebou na svačinu, během cesty se jen tak nepomačkají, ani se tak snadno nerozmáčí, takže je klidně namažte pomazánkou a přidejte rajče nebo okurku, dalamánek to bez problému ...
Podobné recepty jako Domácí dalamánky z žitné mouky
Ovocný koláč z žitné mouky
1. balení ovoce já použila zhruba 250g červeného rybízu. 250. g nízkotučný tvaroh. Postup přípravy receptu. 1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. 2. Pak smícháme rozšlehaná vejce s medem či jiným sladidlem až vznikne "pěna". Do té přidáme zbylé ingredience kromě tvarohu a ovoce.
Podobné recepty jako Ovocný koláč z žitné mouky
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce. 90 minut. Suroviny. celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g. špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g. sušené droždí 9 g. cukr krystal 1 lžička. drcený kmín 2 lžičky. voda 400 ml. slunečnicová semínka 6 lžic. sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce. sůl 2 lžičky.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
RADA: Strouhání citronu. 3. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypejte moukou. V míse mixéru 5 minut šlehejte do světlé pěny 200 g másla s oběma cukry. Po jednom zašlehejte vejce a žloutek, pak zlehka zapracujte vanilkový extrakt a podmáslí. Postupně vmíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici.
Podobné recepty jako Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Jablečný koláč recept
Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut. Po upečení piškot necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Svaříme s vodou, cukrem a kořením.
Podobné recepty jako Jablečný koláč
Domácí žitné rohlíky
Nejprve zadělejte kvásek a nechte ho vzejít – smíchejte droždí, cukr a trochu teplého mléka, promíchejte a nechte cca 15 minut odstát. Poté smíchejte všechny suroviny a nakonec přimíchejte kvásek. V robotu propracujte těsto a nechte 2 hodiny kynout (nebudete mít klasické těsto, spíš takovou pastu).
Podobné recepty jako Domácí žitné rohlíky
Rychlý jablečný koláč se skořicí
jablko, mouka polohrubá, cukr krupice, tuk hera, vejce, rum, prášek do pečiva, skořice, tuk, mouka hrubá. Koláč s jablky ochucený skořicí je lety osvědčená klasika. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu - příprava je snadná a rychlá, koláč voní po….
Podobné recepty jako Rychlý jablečný koláč se skořicí
Celozrné koláčky recept
Postup přípravy. Do mísy nasypeme obě mouky, uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, vsypeme 1 lžíci cukru a droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 30 min.). Pak do mísy přidáme sůl, zbytek cukru, vejce, žloutek a olej a vařečkou vypracujeme vláčné těsto.
Podobné recepty jako Celozrné koláčky
Domácí chleba z žitné mouky
1. Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme chvilku nakynout. 2. Mezitím si odvážíme půl kila žitné mouky. 3. Mouku dáme do mísy, přilijeme nakynuté kvasnice a zamícháme. Podle potřeby přilijeme vlažnou vodu.
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Žitný kvásek recept
Základem je však poctivý žitný kvásek, o který se musíte řádně starat, pokud má dobře sloužit. 4,9 (23×) cathleen. 123 názorů. 60 min. 8. 2009 08:06. cathleen. +13. dalších fotek. Přidat fotku. Suroviny. 1. celozrnná žitná mouka jemná. žitná chlebová mouka. voda. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy. Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/0xWL
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Žitný celozrnný chleba se semínky recept
Vymažeme formu na chleba sádlem, těsto do ní urovnáme, i s formou uzavřeme ve velkém sáčku a necháme nakynout (cca 2 hodiny). Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a upečeme - po cca 35-40 minutách chleba z formy opatrně vyklopíme na plech a 10-15 minut dopečeme.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Žitný chléb z pekárny
Poznámka autorky receptu. Suroviny jsou uvedeny pro menší chléb, jelikož vydrží tak max. 3 dny. Větší bychom nestihly sníst. Uvařeno (6×) Přidat do oblíbených (21×) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Domácí pekárna. Chléb z pekárny.
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Kváskový mazanec nebo vánočka recept
Pečeme nejdřív cca 15 minut na 190 °C, pak stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme dalších cca 30-50 minut podle velikosti. Propečení zkoušíme špejlí. Ta musí být po vytažení z těsta suchá. Hned po vyjmutí z trouby horký mazanec (vánočku) potřeme kouskem másla. TIP Jak vyrobit vlastní kvásek.
Podobné recepty jako Kváskový mazanec nebo vánočka
Řezy s Vitacitem recept
1 sklenice cukru krupice. 1 sklenice oleje. 1 sklenice mléka. 2 sklenice polohrubé mouky. 3 vejce. 1 prášek do pečiva. 3 lžíce kakaa. Krém: 500 g tvarohu. 250 g másla. 200 g cukru moučka. Povrch řezů: 1 l vody. 2 Vitacity. 3 vanilkové pudinky. 150 g cukru krupice. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty.
Podobné recepty jako Řezy s Vitacitem
Žitno-špaldové bochánky recept
Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience. Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté kynout cca 60 minut. Nejideálnější je použít domácí pekárnu, kam se vše nasype a nalije dohromady (na jednu stranu kvásek, na druhou mokré suroviny) a zapneme program "kynuté těsto".
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Žitno-pšeničný chléb II. recept
Suroviny: voda, olej, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná, kmín drcený, koření chlebové, droždí sušené, semínka sezamová. Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program, velikost 2 (1000 g), kůrka střední (2).
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Postup přípravy. Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout.
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
2 den: do kvásku přidáme 2 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a asi 50 ml vlažné vody (nebo tolik, aby to mělo hustotu jako kaše). Opět přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. 3 den: kvásek je hotový a můžeme ho použít do těsta na chleba.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba