Nabídka
Přidej
článek

Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…


Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V..
(celý článek)

Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...


Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní Vánoce trochu ozvláštnit inspirujte se výběrem toho nejlepšího z české a evropské kuchyně.


BEZLEPKOVÉ MENU


První chod: Bezlepkový chleba a mandlové koule


Bezlepkový chleba se slunečnicovými semínky

500 g bezlepkové mouky Mantler
200 g vařených brambor
450 ml vlažné vody
40 g droždí
1 lžička cukru
1 lžíce soli
40 g slunečnicových semen
2 lžíce rostlinného oleje

Do 150 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Formu na chleba vymažeme rostlinným olejem. Brambory, vařené nejlépe den předem, oloupeme a prolisujeme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

V míse smícháme brambory s moukou, zbytkem vody, solí a kváskem a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme z těsta šišku a vložíme ji do vymazané chlebové formy. Na teplém místě pak těsto necháme přikryté čistou utěrkou kynout asi 3/4 hodiny. Vykynuté těsto ve formě vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho přibližně 60 minut. Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Mandlouvé koule

900 g rozdrcených mandlí ma prach
1 salko
500 g lískových oříšků
200 g mandlí
200 g arašídů
Na dozdobení:
Sladká matcha tea
Kakao s bílým pepřem

Rozdrcené mandle smícháme se salkem, dokud nevznikne těsto, které dáte na chvilku odpočinout do lednice.
Potom si vemte oříšek a zabalte ho do těsta. Vykoulejte krásné pravidelné malé kuličky, které potom obalíme v míse s matcha tea nebo kakaem.

Předkrm: Pečené artyčoky v troubě


250 ml extra panenský olivový olej
250 ml bílého vína
2 lžíce sušené oregána
2–3 lžičky sušeného drceného chilli
česnek, nadrobno nasekaný 12 stroužků
sůl a čerstvě namletý pepř
artyčoky zbavené stonku
půlka limetky nebo citronu

Rozehřejte troubu na 260 °C. V míse smíchejte bylinky olej s vínem, oregano, vločky chilli, česnek, sůl a pepř a dejte stranou.

Vršek artyčoku odkrojte cca 2,5 cm a listy jemně odtáhněte od sebe, aby se hlava otevřela. Naskládejte artyčoky do menšího pekáče odkrojenou stranou nahoru a každý z nich přelijte olejovou směsí, přičemž si dejte pozor, aby se dostala mezi všechny listy. Přikryjte artyčoky alobalem a pečte 45 minut.

Poté alobal odkryjte a dále pečte cca dalších 30 minut, dokud zelenina nezhnědne a nezměkne. Během pečení artyčoky často polévejte šťávou z nádoby. Hotové jídlo nechte 10 minut zchladnout a poté ho můžete podávat teplý spolu s výpekem a zakápnuté trochou šťávy z limetky.

Polévka: Rybí polévka bujabéza


celkem 2,5 kg filetů z různých mořských ryb (můžou být zmrazené)
250 g mražených krevet
2 nakrájané cibule
1 pórek
4 stroužky česneku
4 rajčata
bulvu fenyklu nebo kedlubnu a několik semínek fenyklu
bobkový list
kůru z jednoho pomeranče
4 vlákna šafránu (v nouzi lze nahradit asi 1/2 lžičkou mleté kurkumy)
100 ml olivového oleje
100 ml bílého vína
sůl a pepř na dochucení
lístky fenyklu a tymián na ozdobu

K podávání:

1 bagetu
100 g másla rozetřeného se 2 stroužky česneku a trochou soli

Připravte si větší hrnec a vložte do něj ryby a zalijte je třemi litry vody. Vodu uveďte k varu a zhruba pět minut vařte. Na pánvi si osmahneme na jemno nakrájenou zeleninu. Po pěti minutách ji spolu s kořením a většinou pomerančové kůry přidejte do polévky. Stáhněte plamen a čtvrt hodiny vařte. Pět minut před koncem vsypte krevety a nalijte víno.

Rybu z polévky vyjměte a rozdělte na menší kousky a vraťte do polévky. Ozdobte jemně nakrájenou nebo strouhanou bio pomerančovou kůrou a několika lístky bylinek.

Hlavní chod: Kapr na kmíně s vídeňským salátem


Kapr na kmíně

4 filety z kapra
1 lžička celého kmínu
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
1 cibule, nakrájená na kolečka
3 lžíce másla

Troubu si předehřejte na 200 °C. Filety osoite, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibulku.

Kapra na hoře poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Můžete podávat s bramborovým salátem.

Vídeňský salát

600 g salátových brambor
1 červená cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 menší salátová okurka
1 jarní cibulka s natí
150 ml vývaru
2 lžíce vinného octa
5 lžíce olivového oleje
mořská sůl
mletý černý pepř

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky. Salátovou okurku oloupeme a také ji nakrájíme na tenké plátky. Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na jemno a na pánvi ji osmahneme na oleji až zesklovatí. Pak k ní přidáme horký vývar, hořčici a vinný ocet. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

Ve velké míse smícháme nakrájené plátky brambor s plátky okurky, a vše zalijeme zálivkou. Opatrně promícháme a necháme stát, až se zálivka vstřebá a salát zchladne.

Tento salát je výbornou přílohou ke všem druhům masa, grilovaným, pečeným nebo i smaženým.

Dezert: Raw jahodový dort


Forma o velikosti 22cm

Korpus:
1 šálek (250ml) mandlí (namočte je přes noc)
4 lžíce datlové pasty (nebo namočené přecezené datle)

Krém:
500 g čerstvých jahod
1 zralé mango
180 - 200ml kokosového oleje

Na korpus rozmixujte ořechy a datle dohromady dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Mixujte tak dlouho, dokud ořechy nepustí olej a směs se díky tomu nespojí.

Mandle s datlemi následně ručně spojíte v těsto a natvarujete do formy.

Na krém si rozpusťte kokosový olej a spolu s ovocem rozmixujte dohladka.

Krém nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici nebo i v mrazáku. Před nalitím krému přidejte do formy čerstvé kusy jahod. Servírujte zdobené čerstvými jahodami, mátou. Kreativita je jen na vás.

Něco k zakousnutí: Játrová paštika z kuřecích jater


900 g kuřecích jater
1 cibule
100 ml sladké smetany
mletý černý pepř
sůl
200 g másla
špetka sušeného tymiánu
3 stroužky česneku

Kuřecí játra důkladně omyjeme a zbavíme je větších blan. V kastrole na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Nyní k ní přidáme omytá a osušená játra, nakrájený česnek, tymián a trochu pepře.

Zvolna játra na cibulce restujeme za občasného promíchání asi 10 minut.

Pak celý obsah kastrolu nasypeme do mixéru, přidáme změklé máslo, smetanu a lehce osolíme. Všechno rozmixujeme na pastu.

Hotovou paštiku nalijeme do formy a necháme v lednici ztuhnout.

2. ODLEHČENÉ MENU


První chod: Raw chleba a vosí hnízda


Raw chleba

50 g lněných drcených semínek.
70 g pohankové mouky.
50 g slunečnicových drcených semínek.
10 g sezamových semínek.
5 g kmínu.
Himalájská sůl
Voda dle potřeby

Drcená lněná semínka namočte do vody a nechejte odstát do chvíle, než získáte gelovou konzistenci. Pohankovou mouku smíchejte se slunečnicovými semínky, sezamovými semínky, kmínem a Himalájsou solí. Do směsi přidejte namočená lněná semínka a vypracujte těsto, které rozprostřete na pečící papír (1-1,5 cm vysoké) a nakrájejte jej na požadované tvary (čtverec, obdélník). Nakrájené těsto vložte na plato do sušičky potravin a sušte přibližně hodinu až hodinu a půl.

Vosí hnízda

Těsto:
100 g ořechů (vlašské, lískové)
100 g mandlí
100 g sušených datlí
javorový sirup
kokosový olej

Na dokončení:
sušené datle nebo meruňky

Ořechy s mandlemi rozdrtíme na jemnou mouku.Přidáme sušené datle a vše znovu rozmixujeme. Nakonec do směsi postupně přidáváme javorový sirup. Přibližně 1,5 lžíce, tak, aby vzniklo husté těsto.

Hotové těsto uložíme na dvě hodiny do ledničky. Mezitím vymažeme formičku na vosí hnízda kokosovým olejem a chladné těsto do ní vytlačujeme a po naplnění opatrně vyklopíme. Hotová hnízda postavíme na kousek sušené datle nebo jiného ovoce.

Předkrm: Sýrové koule s ořechy a datlemi


3 lžíce pražených nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce mleté šalotky
150 g lučiny
3 lžíce nasekaných datlí Medjool
1 lžíce nízkotučného mléka
100 g netučného taveného sýra
1 šálek nastrouhané nivy
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky strouhané citronové kůry

Sýrové koule s ořechy a datlemi jsou populární předkrm, nebo lahodné pohoštění k vínu. Musí se s přípravou začít den předem, ale rozhodně to stojí za to. Ve velké míse smícháme nivu s mlékem, taveným sýrem a lučinou. Vše ušleháme ručním šlehačem 2 minuty na hladkou kaši. Pak přidáme šalotku, pepř, sůl a citronovou kůru. Znovu vyšleháme do krémového stavu.

Nyní sýrovou směs pomocí gumové stěrky přeneseme do plastové nádoby a uzavřené dáme přes noc do lednice. Druhý den do směsi zlehka přimícháme vlašské ořechy a datle, vytvoříme sýrové koule, znovu necháme chvíli ztuhnout v chladu a můžeme podávat třeba s čerstvým pečivem, nebo zeleninou.

Polévka: Hráškový krém se slaninou


1 lžíce másla
1 malá cibule, nakrájená najemno
zelená část z malého pórku, nakrájená na tenké proužky
1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
800 ml kuřecího vývaru
500 g mraženého hrášku
sůl a bílý pepř
5 plátků anglické slaniny

Česnekové krutony:
1 lžíce másla
1 lžička česnekové pasty nebo 1 stroužek česneku utřený se solí
100 g toustového chleba

V hrnci si orestujeme cibulku na másle dozlatova. Potom přidáme česnek a zelenou část pórku, vše opečeme do měkka. Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem a krátce povaříme a nakonec přidáme mražený hrášek.

Jakmile je hrášek měkký polévku důkladně rozmixujeme dokud nebude krásně jemná. Pokud nemáte kvalitní mixér polévku nakonec propasírujte. Osolte a opepřete.

Připravte si krutony, které se opečeme v troubě dozlatova. Na pánvi si rozpustíme máslo a rozpustíme si česnekovou pastu, kterou nakonec promícháme s krutony. Podáváme s osmaženou slaninou a krutony.

Hlavní chod: Lehký bramborový salát s jablky a koprem a kapr v bylinkách


Lehký bramborový salát s jablky a koprem

1500 gramů brambor, pevných, vařených ve slupce, vychladlých
2 snítky čerstvého kopru
300 gramů jablek, červených, na 1/4 (neoloupaných)
200 gramů nakládaných okurek, rozpůlených
10 gramů citronové šťávy
240 gramů žluté cibule, na půlky
200 gramů Creme fraiche
100 gramů smetany, min 30%
10 gramů hořčice, mírně pálivé
2 čajové lžičky soli
½ čajové lžičky černého mletého pepře

Brambory nakrájejte na kostičky a jablíčka na ¼. Okurky nakrájejte také na kostičky a všechny ingredience smíchejte dohromady. Přidejte Creme Fraiche, smetanu, hořčici a celou směs důkladně promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a dochuťte kořením.

Kapr na bylinkách

200 g kapra
sůl
pepř
5 g hladké mouky
bylinky
10 g olivového oleje
1/4 citronu

Kapra omyjte, očistěte, nakrájejte na filety, osolte a potřete sekanými (sušenými) bylinkami. Jednotlivé porce obalte v mouce a vložte do pekáčku do rozpáleného oleje. Pečte v troubě dozlatova (můžete i grilovat na alobalu). Podávejte s citronem.

Dezert: Crème brûlée


cukr - např. třtinový
1 ks pěkný lusk - vanilkový
0,6 l smetana
6 ks vaječný žloutek
0,15 kg cukr - krupice

Na prkénku si rozřízneme vanilkový lusk. Vložíme ho do hrnce. Nalijeme smetanu. Povaříme. Necháme vystydnout.

Zapneme si troubu na 100°C. Připravíme si nízké mističky vhodné do trouby. Do mísy si nasypeme cukr a vyklepneme žloutky. Zlehka třeme. Přilijeme smetanu, již bez lusku.

Přelijeme do nízkých mističek a dáme na zhruba šedesát minut do trouby. Hotový krém musí být jemný. Pudinková konzistence.

Až krém vystydne, tak ho z vrchu pocukrujeme. Vložíme do trouby pod gril a vytvoříme na povrchu karamel. (nebo použijeme karamelizér)

Úžasný, lahodný a neodolatelný Créme brulée bude chutnat určitě všem.

Něco k zakousnutí: Ořechová paštika


150 g lískových ořechů,
50 g slunečnicových semínek,
2 stroužky česneku,
120 g lučiny,
100 g polotučného tvarohu,
1 lžíce šalvěje,
2 lžíce olivového oleje,
4 lžíce mléka
špetka soli a pepře.

Rozpálíme troubu na 150°C a na plech rozprostřeme lískové ořechy bez skořápek. Ořechy dáme pražit na 5 minut do trouby. Teplé ořechy z plechu vysypeme do utěrky, a jemným mnutím z nich oloupeme šlupičky.

Loupané ořechy a slunečnicová semínka nasekáme na jemno a rozdělíme na dvě části. Druhou polovinu ořechů se semínky rozmixujeme v mixéru do hladkého krému. Oloupeme česnek a prolisujeme ho. Šalvěj nasekáme na jemné kousky.

Připravíme si větší mísu, do které vložíme obě části ořechové směsi a česnek. Zakápneme olejem a začneme zapracovávat tvaroh s lučinou. Směs důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Můžeme také zjemnit několika lžícemi mléka. Hotovou paštiku necháme odstát do druhého dne v lednici.

3. TRADIČNÍ MENU


První chod: Jablečný štrůdl a různé druhy cukroví


Listové těsto nebo těsto na štrůdl

asi 1,5 kg jablek
80–100 g cukru (nebo dle potřeby)
4 lžíce rozinek
rum
citronová šťáva
skořice
mletý hřebíček
moučkový cukr na posypání
dostatečné množství rozpuštěného másla, případně 1 vejce na potření
Na ořechovou strouhanku
100 g strouhanky
3 lžíce másla
3 lžíce strouhaných lískových oříšků

Můžete si připravit vlastní domácí těsto nebo použít hotové z obchodu. Rozinky namočíme v rumu a nechte nasáknout.

Na ořechovou strouhanku nechte na pánvi zpěnit máslo. Přidejte strouhanku a na mírném ohni pomalu restujte dozlatova. Před koncem restování vsypte namleté ořechy, krátce opražte a znovu odstavte z ohně.

Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Podle kyselosti jablek přidejte přiměřené množství cukru, mletý hřebíček, pořádnou špetku skořice a zamíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C (funkce horký vzduch). Vhodný plech či pekáč vymažte máslem.

Připravené těsto rozválejte tak, aby se naplněný štrůdl na pečícím papíru dobře vešel na plech. Ořechovou strouhankou posypte asi polovinu rozváleného těsta. Poklaďte nakrájenými jablky a namočenými rozinkami. Druhou část těsta důkladně potřete rozpuštěným máslem.

Štrúdl zarolujte a okraje dobře přimáčkněte. Pomocí plátu pečicího papíru přendejte štrúdl na plech. (Pokud používáte listové těsto, naneste jablečnou náplň na střed rozváleného plátu a strany překlopte do středu. Konce a okraj dobře přimáčkněte.)

Podle toho, jaké používáte těsto, potřete štrúdl buď máslem (těsto na štrůdl), nebo rozšlehaným vejcem (listové těsto) a pečte 40–50 minut dozlatova (listové těsto se peče o něco kratší dobu). Hotový štrůdl vyndejte z trouby, nechte zchladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podávejte vlažný nebo zcela vychladlý.

Předkrm: Husí játra s čerstvým chlebem


200 g upečených husích jater
200 g másla
100 g smetany
4 malé hrušky
2 velké hrušky
Sůl

V sádle pečeme husí játra nebo je udusíme na cibulce s trochou bílého vína. Nakonec je necháme je vychladnout.

Vyšleháme si máslo do hladké pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná husí játra. Směs dobře rozšleháme, zjemníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do pěny můžeme dát celé kousky jater.

Dvě velké hrušky povaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Také malé hruštičky svaříme v bílém víně.

Husí játra naservírujeme s hruškovým ragů ozdobené malou hruštičkou.

Polévka: Tradiční rybí polévka


rybí vnitřnosti (jikry, mlíčí)
1 kapří hlava
1,25 l vody
4 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na nudličky
1 cibule
1,5 lžíce polohrubé mouky
nasekaná zelená petrželka
1,5 lžíce másla
celý černý pepř
muškátový oříšek
Sůl

Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě patří. Z kapří hlavy vyjmeme žábry a důkladně ji omyjeme. Pak vaříme v osolené vodě s cibulí asi hodinu. Mezitím na másle osmahneme kořenovou zeleninu, zalijeme trochou rybího vývaru, přidáme nakrájené rybí vnitřnosti a vše povaříme asi čtvrt hodiny.

Na másle připravíme z mouky světlou jíšku a povaříme ji v rybím vývaru. Vývar scedíme a přidáme k uvařené zelenině s rybími vnitřnostmi. Okořeníme muškátovým oříškem, můžeme přidat uvařené maso vybrané z rybí hlavy a nakonec posypeme zelenou petrželkou. K rybí polévce je zvykem podávat kousky osmažené veky (krutony).

Hlavní chod: Vánoční bramborový salát s kapřím řízkem


Bramborový salát

2 kg salátových brambor
2 cibule
4 kořenové petržele
4 mrkve
1 celer
3 kuličky nového koření
1 lžíce octa
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
trochu cukru
250 g majonézy
1/2 kelímku bílého jogurtu
1 malou plechovku nakládaného hrášku
5 nakládaných okurek
3 vejce
sůl
hořčice
mletý černý pepř
nálev z nakládaných okurek

Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme připravit i kdykoliv během roku. Salátové brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Uvaříme natvrdo vejce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme vařit důkladně očištěnou kořenovou zeleninu společně s černým pepřem, bobkovým listem, novým kořením, trochou soli a cukru.

Když je zelenina měkká, necháme ji vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Nakrájíme najemno i nakládané okurky a cibuli. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a všechno dohromady smícháme ve velké míse. Přidáme nakládaný hrášek, majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem z okurek, hořčicí a mletým pepřem podle vlastní chuti. Vejce opatrně přimícháme nakonec. Hotový salát pak necháme v chladnu uležet pár hodin.

Smažené kapří řízky

4 porce kapra
2 vejce
10 lžic hladké mouky
10 lžic jemné strouhanky
olej na smažení
1 citron
sůl

Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů. Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej.

Jednotlivé rybí porce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme je pak v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na talíři kapří řízky ozdobíme plátkem citronu.

Dezert: Krémový dort s karamelem


125 g oblíbených sušenek, doporučujeme třeba karamelové Lotus nebo běžné máslové sušenky
50 g másla, změklého
600 g krémového sýra (Lučina, Philadephia, ricotta…)
3 lžíce hladké mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
300 g bílé čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
6 tvrdých karamelových bonbonů, nahrubo nadrcených (třeba v hmoždíři)
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (Salko)

Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjeme alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu. Konzervu salka lze také hodinu a půl vařit ve vodě.

Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem rozmixujte na soudržnou hmotu. Napěchujeme ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.

Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí. Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.

Něco k zakousnutí: Pěna z uzeného lososa s kardamomem na rozpečené bagetě


500 g uzeného lososa
3/4 hrnku zakysané smetany
1/4 lžičky mletého černého pepře
1/4 lžičky kardamomu
1/4 hrnku nasekané čerstvé pažitky
1 citron

Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru rozmixujeme polovinu uzeného lososa se zakysanou smetanou, citronovou kůrou a citronovou šťávou. Ke směsi přidáme mletý pepř a kardamom.

Vše umixujeme dohladka. Pak směs přendáme do větší mísy. Druhou polovinu lososa nakrájíme na hrubé kousky a přimícháme do pěny. Stejně tak i nasekanou zelenou pažitku. Necháme v chladu a před podáváním ještě ozdobíme sekanou pažitkou nebo koprem. Podáváme natřené na rozpečené bagetě.





Smažené kapří řízky

Smažené kapří řízky


kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým ... o


Créme brulée

Créme brulée


Pojďme ochutnat ten úžasný Créme brulée. Zvládnete si ho připravit i doma


Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát


Tento odlehčený bramborový salát je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na slavnostní vánoční tabuli tak k normálnímu jídlu.


Mandlouvé koule

Mandlouvé koule


Zdravé cukroví, které máte hotové za pár minut. Pokud nestíháte a přitom si chcete připravit zdravé cukroví,


Hráškový krém se slaninou

Hráškový krém se slaninou


Rychlá a sytá polévka plná vitamínů, bude dominovat vašemu stolu nejen svou výrazně zelenou barvou



  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři