Řecký salát s cizrnou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Řecký salát s cizrnou je pikantní a přitom lehký a osvěžující. Lehká jarní večeře nebo i oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • salát:
  • 1 salátová okurka
  • 1 malá červená cibule
  • baby rajčátka (žlutá i červená)
  • 1 konzerva naložené cizrny
  • 120 g sýru feta
  • 1 zelený salát
  • 1/3 hrnku oliv
  • zálivka:
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje


Způsob přípravy

Řecký salát s cizrnou je pikantní a přitom lehký a osvěžující. Lehká jarní večeře nebo i oběd. Z cizrny slijeme nálev a nasypeme ji do mísy. Přidáme pokrájený zelený salát, na polovinu překrájená rajčata, olivy, nakrájený sýr feta, okurku nakrájenou na plátky a na tenké proužky nakrájenou cibuli.

Vše zlehka promícháme. Všechny ingredience smícháme v malé misce a pak hotovou zálivkou přelijeme smíchaný salát. Můžeme ihned podávat, ale lepší je salát před podáváním nechat uložený jednu hodinu v ledničce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Řecký salát s cizrnou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řecký salát s cizrnou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řecký salát cizrnou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řecký salát s cizrnou

Kde najít informace



×