recepty

Špagety s masovými kuličkami


Špagety s masovými kuličkami v neapolské omáčce jsou jednou z mnoha variant pro jídla se špagetami. Skvělá chuť a je to skoro jako bychom byli v Itálii...
(celý recept)

Špagety s masovými kuličkami v neapolské omáčce jsou jednou z mnoha variant pro jídla se špagetami. Skvělá chuť a je to skoro jako bychom byli v Itálii. Na velké pánvi rozpálíme olej, pak snížíme t...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • neapolská omáčka :
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 plechovky rajčat(San Marzano)
  • 1 ks zadního vepřového žebra
  • 3 lžíce čerstvého nasekaného oregana
  • 1 velká cibule
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • 1 čerstvý bobkový list
  • 6 stroužků česneku
  • kůra z parmazánu, tloušťka asi 5 cm
  • 1 láhev suchého bílého vína
  • masové kuličky:
  • 1/2 hrnku nakrájené čerstvé bazalky
  • 1/3 hrnku olivového oleje.
  • 1/2 hrnku nakrájené zelené ploché petržele
  • 1 umletá šalotka
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 1/2 hrnku nakrájeného staršího chleba
  • sůl
  • 1/4 hrnku plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 700 g mletého hovězího masa
  • 3/4 hrnku sýru ricotta
  • 1 stroužek česneku
  • špagety:
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
  • 450 g špaget
  • natrhané čerstvé listy bazalky

Způsob přípravy

Špagety s masovými kuličkami v neapolské omáčce jsou jednou z mnoha variant pro jídla se špagetami. Skvělá chuť a je to skoro jako bychom byli v Itálii. Na velké pánvi rozpálíme olej, pak snížíme teplotu a vepřové žebro na něm opékáme 4 minuty po obou stranách.Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smažíme 2 minuty až zesklovatí a nyní přidáme na plátky nakrájený česnek. Restujeme další 3 minuty a pak vše zalijeme vínem. Důkladně promícháme a přidáme rajčata bez nálevu, parmezán, oregano, bobkový list a mletou papriku. Omáčku přivedeme k varu a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se její objem nezmenší na jednu třetinu. Pak z omáčky odstraníme bobkový list a necháme ji vychladnout. V ledničce nám tato neapolská omáčka vydrží až 2 měsíce. Do vyšší pánve nalijeme 1 lžíci oleje, přidáme umletou šalotku, utřený česnek a restujeme asi 2 minuty. Chleba nakrájený na kostičky nasypeme do misky s mlékem. Mleté hovězí maso smícháme se směsí česneku a šalotky, přidáme vejce, sůl, strouhaný parmezán, petržel, bazalku a sýr ricotta. Nakonec přidáme chléb namočený v mléce. Důkladně směs promícháme a vytvoříme z ní masové kuličky, které na zbylém oleji na pánvi opékáme asi 2 minuty ze všech stran. Nyní do velkého kastrolu nalijeme připravenou neapolskou omáčku, do ní naskládáme masové kuličky, vše přivedeme k varu a vaříme půl hodiny. Ve velkém hrnci uvaříme ve slané vodě špagety podle návodu. Pak je scedíme a promícháme s máslem, až se máslo rozpustí.Přidáme strouhaný parmezán a čerstvou bazalku. Na servírovací talíř dáme špagety a neapolskou omáčku s žebírkem a masovými koulemi.Ozdobíme čerstvou bazalkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špagety s masovými kuličkami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špagety masovými kuličkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špagety s masovými kuličkami

Naši partneři