Dvacetiminutová kuřecí polévka recept
Dvacetiminutová kuřecí polévka je hustá,sytá a voní dobrým sýrem. Můžeme ji doplnit některou z volitelných přísad, ale není to nezbytné, i bez nich bude chutnat skvěle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- polévka:
- 120 g nadrobno nasekaných zelených papriček
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 300 g strouhaného čedaru
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 konzerva naložených rajčat
- 1 hrnek nakrájené cibule
- 1 konzerva černých fazolí
- 1 1/4 hrnku mexické omáčky enchilada
- 2 hrnky nakrájeného vařeného kuřecího masa
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- volitelné přísady:
- nasekaný čerstvý koriandr
- zakysaná smetana
- tortilla chipsy
Způsob přípravy
Dvacetiminutová kuřecí polévka je hustá,sytá a voní dobrým sýrem. Můžeme ji doplnit některou z volitelných přísad, ale není to nezbytné, i bez nich bude chutnat skvěle. Ve velkém hrnci zahřejeme olej na střední teplotu. Přisypeme cibulku a smažíme ji až zesklovatí.Nyní přidáme utřený česnek a ještě jenu minutu vše restujeme. Do hrnce nyní nasypeme kukuřičnou mouku a za stálého míchání ji další minutu smažíme.
Přidáme polovinu vývaru a dobře rozmícháme. Pak dolijeme zbytek vývaru, přidáme zelené chilli papričky,kmín, trochu soli, rozdrcená rajčata, fazole, omáčku enchilada a nakrájené kuřecí maso. Za stálého míchání polévku přivedeme k varu, a při snížené teplotě ji 3 minuty povaříme. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a polévku odstavíme z plotny. Polévku podáváme teplou, doplníme ji třeba pečivem.