Dýňová polévka s chilli a smetanou je hustá, horká a voňavá. Je i pěkně pikantní, což ke studeným podzimním dnům patří. (celý recept)
Dýňová polévka s chilli a smetanou je hustá, horká a voňavá. Je i pěkně pikantní, což ke studeným podzimním dnům patří.
Do velkého pekáče s jednou lžící olivového oleje nasypeme dýni nakrájenou na ...
Dýňová polévka s chilli a smetanou je hustá, horká a voňavá. Je i pěkně pikantní, což ke studeným podzimním dnům patří.
Do velkého pekáče s jednou lžící olivového oleje nasypeme dýni nakrájenou na větší kostky. V troubě předehřáté na 200 stupňů ji pak pečeme půl hodiny. V polovině pečení kostky obrátíme.
Do velkého hrnce nalijeme zbylý olivový olej, přidáme máslo, polovinu nadrobno nasekaného chilli, cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky.
Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je cibule měkká.
Nyní přidáme dýni, zakysanou smetanu a horký vývar. Tyčovým mixérem vše ušleháme do hedvábné hladkosti polévky.
Polévku podáváme horkou a do každé porce na talíři přidáme trochu smetany, nasekaných chilli papriček a dýňových semínek.