Pivní roštěnky recept
Pivní roštěnky jsou skvělé třeba s rýží. Dobře upravené hovězí maso bude chutnat hlavně dospělým.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězí roštěné
- 200 ml piva
- 150 g pivního sýra
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- zelená petrželová nať
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Z masa nakrájíme tenčí pláty a lehce je naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Pivní sýr nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, mrkev na kolečka a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na každou roštěnku položíme plátek sýra, kolečko cibule a trochu petržele. maso svineme a ovážeme potravinovou nití.
Do olejem vytřeného pekáčku roštěnky naskládáme a v troubě je opečeme ze všech stran. Pak přidáme do pekáče nakrájenou mrkev, zbylou cibuli a vše zalijeme pivem.
Pekáč přikryjeme víkem a roštěnky dusíme doměkka.