recepty

Jarní kuře s parmezánem a brambory


Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezánu získá křupavost a jedinečnou chuť...
(celý recept)

Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezánu získá křupavost a jedinečnou chuť. Jednotlivé porce kuřete osolíme, opepř...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 400 g brambor nakrájených na kostky
  • 4 ks vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 vaječný bílek
  • 140 g mraženého hrášku
  • 5 lžic jemně nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky olivového oleje
  • hrstka malých špenátových listů
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezánu získá křupavost a jedinečnou chuť. Jednotlivé porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme nejprve v rozšlehaném bílku a pak ve strouhaném parmezánu. Na grilu zahřátém na střední teplotu, obalené maso opékáme asi 12 minut, v polovině maso obrátíme. Má-li zlatavou barvu a křupavou kůrku, je hotové. Mezitím dáme vařit brambory nakrájené na malé kostky na 1O minut. V posledních 3 minutách vaření k nim přidáme hrášek, znovu přivedeme k varu a dovaříme. Špenátové lístky v misce promícháme s olivovým olejem a vinným octem. Na jednotlivé nahřáté talíře dáme vařené brambory s hráškem, ochucené špenátové listy a porci grilovaného masa.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní kuře parmezánem brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní kuře s parmezánem a brambory

Naši partneři