Sdílet:

Karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Karbanátky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás. Existují na ně desítky receptů. Mohou být z masa, ale také z různých druhů zeleniny. Tento recept je s masem, a je bez smažení. Tyhle karbanátky upečeme v troubě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g hovězího masa
  • 250 g vepřového masa
  • 2 starší rohlíky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • mléko
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • strouhanka


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso umeleme a promícháme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je do mléka. Po chvíli z nich přebytečné mléko vymačkáme a v míse je smícháme s mletým masem.

Přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, špetku soli a pepře a vše důkladně prohněteme aby se těsto dobře spojilo. Pokud je příliš řídké, zhustíme ho strouhankou.

Na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olejem naskládáme vytvořené karbanátky a v předehřáté troubě je pečeme asi čtvrt hodiny. Pak je obrátíme a dopečeme ještě dalších 15 minut.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karbanátky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Karbanátky

Kde najít informace



×