Rajčatový salát s jogurtem recept
Rajčatový salát s jogurtem je lehké jídlo, vhodné především do horkého letního počasí. V létě jsou také rajčata nejchutnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 100 g eidamu
- 900 g rajčat
- 2 smetanové bílé jogurty
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na menší kousky. Mezitím si připravíme zálivku. V míse smícháme jogurty se špetkou soli a pepře podle chuti.
Připravená vejce smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, přidáme připravenou zálivku a vše znovu opatrně promícháme.
Hotový salát uložíme do ledničky, podává se vychlazený. Každou porci můžete posypat zelenými bylinkami podle vlastního výběru.