Nabídka
Přidej
recepty

Roštěnky


Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo.
(celý recept)

Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....

Ingredience receptu

  • 4 plátky z hovězího roštěnce
  • 1 velká bílá cibule
  • 1,5 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Plátky masa naklepeme a na okrajích na několika místech nařízneme, aby se při vaření nezkroutily. Také je trochu osolíme a opepříme. Pak plátky posypeme z obou stran hladkou moukou a vložíme do kastrolu s rozpuštěným horkým sádlem. Z obou stran je krátce osmahneme a pak odložíme na talíř.

Do zbylého sádla nasypeme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nyní k ní přidáme plátky masa, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme vodou a občas promícháme.

Když je maso měkké, vyndáme je znovu na talíř. Zbylou šťávu zaprášíme moukou, zamícháme a můžeme přidat trochu vody. Už jen krátce povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem a maso do ní vrátíme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Roštěnky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěnky

Naši partneři