Sdílet:

Roštěnky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky z hovězího roštěnce
  • 1 velká bílá cibule
  • 1,5 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Plátky masa naklepeme a na okrajích na několika místech nařízneme, aby se při vaření nezkroutily. Také je trochu osolíme a opepříme. Pak plátky posypeme z obou stran hladkou moukou a vložíme do kastrolu s rozpuštěným horkým sádlem. Z obou stran je krátce osmahneme a pak odložíme na talíř.

Do zbylého sádla nasypeme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nyní k ní přidáme plátky masa, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme vodou a občas promícháme.

Když je maso měkké, vyndáme je znovu na talíř. Zbylou šťávu zaprášíme moukou, zamícháme a můžeme přidat trochu vody. Už jen krátce povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem a maso do ní vrátíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Roštěnky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Roštěnky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěnky

Kde najít informace



×