Sdílet:

Slaný moučník recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Slaný moučník se sušenými rajčaty je vláčný a voní bylinkami a sýrem. Jako pohoštění k vínu či pivu je ideální.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 260 g hladké mouky
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 70 g balkánského sýra
  • 25 g čerstvého špenátu
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 lžička jedlé sody
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 žampiony


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme všechnu mouku s jedlou sodou. Přidáme špetku soli a pepře a znovu promícháme. V druhé míse ušleháme vejce a mléko a přidáme i 3 lžíce nálevu ze sušených rajčat.

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme je na trošce olivového oleje. Přidáme i špetku soli a měkké žampiony přidáme do mísy s moukou. Sušená rajčata a špenát pokrájíme na malé kousky a také je přidáme do mísy s moukou.

Nyní do mísy přidáme nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme i rozšlehané vejce v mléce a uhněteme ze všeho hladké těsto.

Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Těsto vlijeme do formy a rovnoměrně ho rozetřeme. v předehřáté troubě pečeme moučník asi 50 minut. Pak zapíchneme doprostřed špejli a pokud ji vytáhneme suchou, je upečený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slaný moučník recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Slaný moučník.
Nebo hledejte podobné podle části názvu slaný moučník .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slaný moučník

Kde najít informace



×