Recept Pečené vepřové koleno

Detail receptu na jídlo Pečené vepřové koleno. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Pečené vepřové koleno

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstvým pečivem nebo bramborem.

Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstvým pečivem nebo bramborem....

Vepřové koleno nejprve vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) v osolené vodě, do které jsme přidali jalovec, nové koření, celý pepř a bobkový list.

Mezitím si připravíme marinádu smícháním kečupu, černého piva, medu, worcestrové omáčky, sojové omáčky, utřeného česneku, mletého pepře a špetky soli.

Asi po jedné hodině vaření koleno vyndáme z hrnce, vykostíme ho, hrubou kůži nařízneme křížem na několika místech a vložíme ho do pekáče. Potřeme ho ze všech stran marinádou a pečeme zvolna v troubě předehřáté na 160 stupňů do měkka. Během pečení koleno často poléváme marinádou a výpekem z masa.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 2

Recenze a hodnocení receptu Pečené vepřové koleno


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Pečené vepřové koleno

Ingredience receptu Pečené vepřové koleno

1 vepřové koleno
pikantní kečup
6 kuliček celého černého pepře
4 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 bobkový list
2 stroužky česneku
špetka mletého černého pepře
1 lžíce medu
sojová omáčka
worcestrová omáčka
špetka soli
trochu černého piva

příloha:
čerstvý strouhaný křen
pikantní hořčice
chleba

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hlavní chod
Hledat podobné recepty jako Pečené vepřové koleno

Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů