recepty

Pečené jehněčí kotlety se špenátem


Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
(celý recept)

Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme. Pečené jehněčí kotlety se špenátem jsou jedním z nejjednodušších receptů. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • čerstvý špenát
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 4ks jehněčích kotlet
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 3 šalotky
  • 4 lžíce másla
  • 3,5 lžičky soli
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme. Pečené jehněčí kotlety se špenátem jsou jedním z nejjednodušších receptů. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jehněčí kotlety zbavíme tuku a potřeme je ve směsí pepře, soli, chilli pasty a javorového sirupu po obou stranách a necháme chvíli uležet v chladu. Zbylou směs koření odložíme stranou. Ve vysoké pánvi opékáme kotlety na troše oleje prudce po obou stranách asi půl minuty. Pak je z pánve vyndáme. Vložíme je do pekáčku vymazaného máslem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Necháme je v teplé troubě aby nevychladly. Na pánvi rozpustíme zbytek másla , přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. Přidáme čerstvý špenát, pepř, sůl, a krátce podusíme. Na nahřátý talíř servírujeme jehněčí kotletu a obložíme špenátem. Směs koření můžeme použít na dochucení jídla.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené jehněčí kotlety špenátem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené jehněčí kotlety se špenátem

Naši partneři