Kedlubnový salát s jablky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí2 porce

Tento salát je lehký, osvěžující, šťavnatý a nabitý vitamíny. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo jako příloha k masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g kedlubny
  • 2 jablka
  • 1 polévková lžíce medu
  • 100 - 150 g zakysané smetany
  • šťáva z ½ citronu
  • ½ svazku hladkolisté petržele
  • špetka soli
  • špetka pepře


Způsob přípravy

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí hranolky. Podobně postupujeme i s jablky, které navíc zbavíme jadřinců.

V misce smícháme zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, sůl, pepř a vytvoříme dresing.

Petržel omyjeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Poté ji nasekáme nahrubo.

Ve větší míse smícháme jablka, kedlubny, zalijeme je dresingem a promícháme. Salát nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kedlubnový salát s jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kedlubnový salát s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubnový salát jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubnový salát s jablky

Kde najít informace



×