recepty

Lečo s klobásou


Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat opravdu kvalitní, abychom si jinak zdravé zeleninové jídlo nepokazili...
(celý recept)

Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat opravdu kvalitní, abychom si jinak zdravé zeleninové jídlo nepokazili....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 5 vajec
  • 1 větší cibule
  • 6 světle zelených paprik
  • 4 velká rajčata
  • 50 g vepřového sádla
  • 250 g klobásy
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu a papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na proužky. Vše dusíme za stálého míchání několik minut. Do pánve pak přidáme nakrájená rajčata, podle chuti vše osolíme a opepříme a ještě pár minut společně podusíme.

Vejce si rozšleháme v misce, do horké směsi je nalijeme a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou.

Lečo můžeme klidně podávat jen s pečivem nebo k němu uvaříme brambory.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Večeře

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lečo s klobásou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lečo klobásou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lečo s klobásou

Naši partneři