recepty

Hrníčková bábovka


Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou a můžeme si k ní uvařit dobrou kávu, nebo dětem čaj či kakao...
(celý recept)

Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou a můžeme si k ní uvařit dobrou kávu, nebo dětem čaj či kakao. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 0,75 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • prášek do pečiva

Způsob přípravy

Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou a můžeme si k ní uvařit dobrou kávu, nebo dětem čaj či kakao. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V hnětači vypracujeme z mouky, cukru, oleje, mléka, vajec a prášku do pečiva hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Více jak polovinu hotového těsta do formy nalijeme. Do zbylého těsta přidáme kakao a znovu ho prohněteme. Nyní kakaové těsto nalijeme do formy na bílé těsto a vařečkou ho lehce promáčkneme, aby se barvy trochu prolnuly. Bábovku pečeme přibližně 35 minut. Po této době doprostřed zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka hotová. Necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme. Zdroj fotografie: Wikimedia.org


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrníčková bábovka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrníčková bábovka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrníčková bábovka

Naši partneři