recepty

Výborný džem z jahod a rebarbory


Výborný džem z jahod a rebarbory můžete použít jako náplň do dortů, koláčů a jiných moučníků. Nebo jej přidat do bílého smetanového jogurtu...
(celý recept)

Výborný džem z jahod a rebarbory můžete použít jako náplň do dortů, koláčů a jiných moučníků. Nebo jej přidat do bílého smetanového jogurtu. Nakrájené jahody, na kousky nakrájený ananas i se šťávou...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí5 porcí


Ingredience receptu

  • 1 menší ananas
  • 2,5 hrnku jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1,5 hrnku oloupané a nakrájené rebarbory
  • 1 balení jahodové želatiny
  • 2,5 hrnku cukru

Způsob přípravy

Výborný džem z jahod a rebarbory můžete použít jako náplň do dortů, koláčů a jiných moučníků. Nebo jej přidat do bílého smetanového jogurtu. Nakrájené jahody, na kousky nakrájený ananas i se šťávou, cukr a rebarboru ve velkém hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. nyní snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 20 minut. Stále mícháme, aby se směs nepřipalovala. Po této době hrnec odstavíme z plotny a důkladně do ovoce vmícháme želatinu až se zcela rozpustí. Pak džem nalijeme do sklenic a zavíčkujeme. V chladnu nám takto připravený džem vydrží až 1 měsíc.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu výborný džem jahod rebarbory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Výborný džem z jahod a rebarbory

Naši partneři