Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Po cca hodině a půl maso ochutnáme a pokud je měkké, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a povaříme ještě 10 minut. Guláš nemusíme (a ani bychom neměli) zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Jediné povolené zahušťovadlo je v případě potřeby chlebová strouhanka.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Guláš nejlepší!!! recept
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2). Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protl
Podobné recepty jako Guláš nejlepší!!!
Sladký vánek
Chceme-li hutnější variantu, uvaříme hustý pudink (na 1/2 l mléka 2 pud. prášky, 4 PL cukru), necháme zchladit a pak vmícháme do vlažného pudinku kousek másla a ušleháme.
Podobné recepty jako Sladký vánek
Skvělý hovězí guláš recept
Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké.
Podobné recepty jako Skvělý hovězí guláš
Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ) recept
Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem.
Podobné recepty jako Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )
Svěží jablečný desert
Upečené těsto propícháme vidličkou a polijeme ho šťávou z jablek a nakrájená jablka vyskládáme rovnoměrně. Zbylou šťávu dáme do hrnce, dolijeme vodu podle potřeby tak, abychom měli spolu 1 l, přidáme pudinkový prášek, důkladně rozmícháme a uvaříme na hustý pudink.
Podobné recepty jako Svěží jablečný desert
Lehký sirup z růží
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdrav ... Florentský telecí řízek Arabská rýže Strouhaná tvarohová buchta. Kapustové placičky Mňamka Vyprošťovací česnečka. Vepřové plátky na leču Kynutý závin Rychlá perníková roláda.
Podobné recepty jako Lehký sirup z růží
Karlovarský knedlík
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet.
Podobné recepty jako Karlovarský knedlík
Bramborová roláda od maminky
Dělám něco podobného.Bramborové těsto rozválím na placku,umelu uzené maso podusím ho na cibuli přidám porek a harmoniji chuti.Pevně zabalím jako roládu,uvařím a krájím na kolečka,polívám sýrovou omáčkou. ... Pikantní telecí řízek. Lasagne s rajčaty.
Podobné recepty jako Bramborová roláda od maminky
Zelňačka s klobásou recept
Teď jsem dovařil. A chutná mi: Zeskovatím na oleji cibuli, přidám nakrájenou pikantní klobásu za chvilku trošku mleté papriky, nechám provonět a přidám hl.mouku. Lehce orestuju a vyndám do polévkové misky. Do stejného neumytého hrnce dám horkou vodu a nakrájené kyselé (křimické) zelí.
Podobné recepty jako Zelňačka s klobásou