APAČSKÝ KRÁLÍK aneb kočka pokaždé jinak recepty.cz
Pečený králík s citronem a bylinkami Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici...
Podobné recepty jako APAČSKÝ KRÁLÍK aneb kočka pokaždé jinak y.cz
Pikantní králík recept
Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě máslo. Králíka rozporcujeme, předek používám na polívku, ostatní části mírně osolíme, opepříme a opaprikujeme.
Podobné recepty jako Pikantní králík
Králík s majoránkovou omáčkou recept
Suroviny: králík, olej, cibule, slanina, houby sušené, bobkový list, koření nové koření, jalovec, majoránka čerstvá, mouka hladká, sůl. Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme. V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem.….
Podobné recepty jako Králík s majoránkovou omáčkou
Králík jako od babičky
Králík jako od babičky - recept: Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně.
Podobné recepty jako Králík jako od babičky
Králík na zelí recept
Králík na zelí. Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček s masem doplňte vhodnou přílohou a sváteční oběd může začít. 4,9 (16×) teresa.bartos. 20 názorů. 60 min.
Podobné recepty jako Králík na zelí
Pečený králík s hořčičnou omáčkou recept
Suroviny: králík, slanina, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, vývar zeleninový, hořčice dijonská, med, sůl, pepř, smetana, šťáva citronová. Troubu rozehřejte na 180 °C.Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte….
Podobné recepty jako Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Králík v zelenině s hořčicí
Králíka jsem nejdřív naporcovala, to dělám pokaždé, pekla jsem pod pokličkou se zeleninou a hořčicí hned od začátku a až ke konci pekáč odklopila. Byl to prý nejchutnějšíší králík. Mě tedy také chutnal velmi a jak voněl! Že měl kolem sebe hodně zeleniny byl i šťavnatý a rýže k němu pasovala. Tímto v
Podobné recepty jako Králík v zelenině s hořčicí
Pečený králík v másle recept
Suroviny: králík, máslo, česnek, paprika sušená sladká, koření kari, koření, sůl, kůra citronová. Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika. Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime….
Podobné recepty jako Pečený králík v másle
Králík po kanadsku recept
Rozporcovaného králíka dobře omyjeme, z obou stran řádně osolíme a okmínujeme. Přippravené suroviny dobře promícháme a vzniklou směs drobet nalijeme na dno pekáče, poklademe maso a zbytkem směsi dobře zalijeme králíčí maso. Přikryjeme druhým pekáčem.
Podobné recepty jako Králík po kanadsku
Provensálsky králik recept
Suroviny: králík, slanina uzená, , , česnek, petrželka, žampiony sterilované, rajče, vývar, mouka hladká. Umytého králika pokrájame na porcie,osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny.Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika.Preložíme….
Podobné recepty jako Provensálsky králik
Králík pečený v omáčce
1. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme, okořeníme (paprika, mletý kmín, tymián), podlejeme cca 0,5 litrem vody - tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, zakápneme olivovým olejem a dáme přik
Podobné recepty jako Králík pečený v omáčce
Pečený králík podle babičky recept
Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, slaninu na hranolky cca 1x1 cm a uzené maso na plátky o síle asi 2 cm. Králíka opláchneme, potřeme prolisovaným česnekem, zlehka osolíme a prošpikujeme nachystanou slaninou. Na špikování maximálně záleží, podle toho bude maso šťavnaté.
Podobné recepty jako Pečený králík podle babičky
Maminčin králík v hořčičné omáčce recept
Postup přípravy. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo rýží. Uvařeno. Přidat do oblíbených (45×)
Podobné recepty jako Maminčin králík v hořčičné omáčce
Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Maso vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtky a přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody důkladně rozmíchejte hořčici a směsí přelijte maso se zeleninou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Podobné recepty jako Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Česnekový králík na hořčici a zázvoru
Suroviny: králík, játra králičí, sůl, špek, zázvor čerstvý, česnek, cibule, vývar masový, bavorská hořčice, sádlo, máslo. Králíka prošpikujeme kousky špeku a do každé porce ještě stejným způsobem jako špek vložíme stroužky česneku. Porce osolíme a potřeme najemno….
Podobné recepty jako Česnekový králík na hořčici a zázvoru
Pikantní králík II.
Postup přípravy receptu. 1. Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté nechat stát 3 dny v chladnu. Pečeme a ze začátku nepodléváme. Neobracet často. 2.
Podobné recepty jako Pikantní králík II.
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
1. Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat. 2. Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do př
Podobné recepty jako Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Podblanický králík
1. Do pekáče rozložíme králíka, osolíme a posypeme směsí cibule a mrkve, pokmínujeme a poklademe plátky másla. 2. V rozehřáté troubě necháme zapéct a podlejeme vodou tak, aby byla směs téměř potopena. Zprvu dusíme přikryté a obracíme, pak odkryté dopečeme tak, aby se voda odpařila a zůstala vypečená
Podobné recepty jako Podblanický králík
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku - recept: Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce.
Podobné recepty jako Králík po francouzsku
Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší. Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem. Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat
Podobné recepty jako Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Králičí stehna na dijonské hořčici
Králičí stehna na dijonské hořčici Zdroj: Hermína / Prima. 9x. Není to zrovna česká klasika, ale králík je oblíbené maso i v jiných koutech Evropy a tato úprava pochází z gastronomicky vyspělé Francie. Kombinace jemného králičího masa s omáčkou z výrazné hořčice se smetanou je prostě neodolatelná. 2
Podobné recepty jako Králičí stehna na dijonské hořčici
Králík na víně s kapary a olivami
Králík na víně s kapary a olivami. Králík na víně s kapary a olivami Zdroj: Letní kuchyně. 5x. Králík má dietní maso s velmi jemnou chutí. Zkuste mu dá pořádný švih díky výrazné omáčce s olivami a kapary. Díky pomalému dušení s vínem bude mít maso skvělou chuť a zůstane šťavnaté. 4 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Králík na víně s kapary a olivami
Babiččin králík
Postup přípravy receptu. 1. Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče vysypeme celý obsah sklenice naložené cibule s paprikami, poklademe kolečky brambor, rozložíme porce králíka, znovu kolečka brambor, přikryjeme sýrem zalijeme šlehačkou a necháme
Podobné recepty jako Babiččin králík