Poslední články v magazínu
Několik dobrých rad a pravidel pro přípravu minutek
Minutka je jednoduše řečeno, rychlá příprava masa. Pokud ale nebudete respektovat několik důležitých rad, může se vám stá...
Květen, měsíc chřestu je zase tady
Tato jemná a křehká zelenina lahodné chuti se nám totiž nabízí jen ve velmi malé části roku. A právě v květnu vrcholí chř...
Tipy na nákup pro milovníky jídla a kvalitního stravování
Nakupte vše co potřebujete ve své kuchyni pro přípravu lahodných jídel a nápojů. Naleznete zde potraviny, kuchařky a knih...
Nezapomínejme na citrusy, jsou pro nás důležité
S jarem leckdo z nás pociťuje mírnou únavu z dlouhé zimy, kdy bylo méně denního světla, naše kuchyně se zaměřila spíše na...
Pěstujte si vitamíny za oknem i v zimě
Celou zimu a začátek jara nás pronásledují virózy, chřipky, doprovázené často rýmou, kašlem, celkovou slabostí a únavou. ...
Proč si neužít únor?
Teď ale nemáme zrovna na mysli „suchý“ únor, i když nad tím bychom se mohli zamyslet taky. Myšlen je tím měsíc únor jako ...
Dokonalé vaření s remoskou
Dnes máme na výběr z mnoha moderních elektrických a plynových spotřebičů, s kterými uvaříme a upečeme cokoliv si kdo z ná...
Dáváte si novoroční předsevzetí? A dodrželi jste je někdy?
Poslední den v roce si člověk zvykl dávat novoroční předsevzetí. Mohou být jakákoliv. Od toho, že přestaneme kouřit, bude...
Silvestrovské drinky s alkoholem i bez
Silvestr stojí za dveřmi, a pokud budete trávit poslední večer roku v domácím prostředí, nejspíše řešíte otázku co připra...
Chuťovky z listového těsta pro závěrečnou party roku
Silvestr se blíží a vy přemýšlíte, čím pohostit rodinu a přátele? Z listového těsta vyrobíte spoustu dobrot, které zaujmo...
Jak se peče pro celiaky, alergiky a ty, co prostě “jen“ nesnáší lepek? Musíte znát pár základních pravidel.
Protože lepek je důležitá součást některých obilovin, je nutné při vaření a pečení používat jiné druhy mouky, ty, co lepe...
Proč zkusit Keto dietu, aneb praktický návod pro začátečníky
Keto dieta je v poslední době velmi populární a mnozí ji chválí jako efektivní způsob, jak dosáhnout vysněné postavy. Pře...
Vánoční tradice: proč se jí na Štědrý den kapr s bramborovým salátem?
Pro mnohé z nás platí Vánoce za nejkrásnější svátky roku. Tyto křesťanské oslavy, které souvisí se zmrtvýchvstáním Ježíše...
3 varianty nepečených kuliček. Které budou vašimi favority?
Do Vánoc jenom skok a vám chybí ještě nějaký druh cukroví? V takovém případě jsou nepečené sladkosti ideální volbou! Výro...
Horké drinky, které si v zimě zamilujete
Vanilkové rohlíčky, pracny, vosí hnízda, svařené víno, punč… To jsou stálice mezi vánočními dobrotami, které prostě miluj...
Svatá Lucie noci upije, ale dne nepřidá
Svatá Barbora má svátek 4. prosince a máme ji spojenou s třešňovými větvičkami ve váze, které do Vánoc jistě vykvetou. St...
Peče celá země lámala rekordy. Nové účastníky představí již v lednu
Oblíbená pekařská show si mezi diváky našla řadu příznivců a velký zájem je i o posty soutěžících. Do již třetí řady pořa...
Bramborový salát stokrát jinak
Tradiční štědrovečerní menu se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou...
Adventní tradice: na Mikuláše dětem nadílku. Na Lucii uklizený příbytek!
V neděli jsme zapalovali první svíci na adventním věnci, což mimo jiné znamená, že se začíná krátit čas do Vánoc. Šestý p...
Pražené mandle jako dobrota na stůl i krásný dárek
Návštěva vánočních trhů bývá během adventu častou a oblíbenou aktivitou. Kromě rozsvíceného ozdobeného stromečku a jedine...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
Nejpopulárnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Úklid, nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, kte...
Advent v naší kuchyni
Letos advent začíná 3. 12. 2023, první adventní nedělí. Začne tím období, kdy se podle církve připomíná příchod starozáko...
Advent roku 2023. Čím je letos výjimečný?
Období čtyř týdnů před Vánoci, to je advent! Začíná neděli nejbližší po svátku svatého Ondřeje a pro křesťany je ve zname...
Co je hedvábné tofu? Vyzkoušejte recept na čokoládovou pěnu!
V asijských zemích jako jsou Čína a Japonsko je tofu ceněno jako bohatý zdroj bílkovin a jeho příprava zde má více než dv...
Jablečný koláč: snadný recept na rychlý podzimní dezert
Podzim, jablka, voňavá skořice a teplo domova… To jsou atributy, které navodí v chladném období roku příjemnou atmosféru....
Sladké recepty do hrnečku: vyzkoušejte skořicové šneky
Pro ty, které občas přepadne chuť na sladké, ale nechtějí příliš hřešit, jsou tu recepty do hrnečku. Malá porce dobroty u...
Tipy, jak uskladnit jablka na zimu
Zahrady a sady se pomalu ukládají ke spánku, protože zima už se začíná hlásit o slovo. Ovoce, které nám stromy darovaly,...
Křen jako příloha k masu i účinný lék proti nachlazení
Silný kořen vytrvalé byliny křenu selského se tradičně používá jako příloha k těžkým masitým pokrmům a klobásám. Také v l...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Hummus: pomazánka z cizrny, kterou prověřily věky
Pasta z cizrny, olivového oleje, sezamové pasty, česneku, citronové šťávy a soli je na přípravu velmi jednoduchá. Hummus ...
Luštěninové pokrmy: podzimní recept podle Jamieho Olivera
Čočka, fazole, hrách, cizrna… Luštěniny jsou populární již po tisícovky let a stále tvoří důležitou složku našeho jídelní...
Halloweenské lucerny: krásná podzimní dekorace
Lucerny z vydlabaných dýní tradičně patří k nejstrašidelnějšímu svátku v roce. Tuto podzimní dekoraci lze vyrobit snadno ...
Halloween 2023: připravte se na nejstrašidelnější den roku
Spousta lidí stále zastává mylný názor, že je Halloween americký svátek, který nemá v našich končinách co pohledávat. Za ...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Šípky jako bohatý zdroj vitamínu C. Návod, jak vyrobit sirup
Podzim představuje náročné období pro naši imunitu, proto je třeba ji posilovat, aby tělo snadněji odolávalo virovým onem...
Oranžové nebo zelené dýně Hokaido jsou hitovkou podzimu
Podzim a sezona dýní jdou ruku v ruce. Druhů, barev a tvarů této zeleniny je opravdu velké množství a mezi jedny z nejobl...
Jak uchovat zeleninu na zimu? Vyzkoušejte pickles!
V pěstitelské sezoně si užíváme čerstvou zeleninu a ovoce, ale tato doba pomalu končí. Nastupuje období, kdy se příroda u...
Zázračný česnek: Egypťané na něj přísahali, ve Středověku byl zbraní proti moru
Známe ho jako pikantní dochucovadlo i jako zázračnou hlízu, která léčí mnoho neduhů. Česnek má v kuchyni i v lidovém léči...
Zapomenuté recepty: trvanlivý chléb zavařený ve sklenici
První říjnový díl lifestylového pořadu, který dává tipy na to, jak skloubit shon moderního života s historickou tradicí, ...
Zajímavosti o kávě. Nápoji bohatých i chudých
Nápoj bohatý na kofein, který umí nabudit, se stal neodmyslitelnou součástí životů lidí téměř po celém světě. Proto není ...
Proč bychom vlastně měli dávat přednost biopotravinám?
Co jsou to biopotraviny? V poctivém ekologickém zemědělství, kde se při pěstování plodin nepoužívají pesticidy, umělá hno...
Léčivý sirup z cibule proti nachlazení pro dospělé i děti
Ve starověkém Egyptě cibuli uctívali a dokonce ji používali i k mumifikaci. Lékař Hippokrates s ní léčil oči a v 18. stol...
Domácí švestková povidla podle Rettigové
Patří mezi pozdně letní ovoce a jejich sběr právě vrcholí. Modrofialově zbarvené plody slivoně švestky mají využití ve st...
Podzim v kuchyni
Krásné podzimní období dokáže úžasně kouzlit s přírodou. Zahaluje ji do barev miliony odstínů a sluneční paprsky v kontra...
Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?
Lesy jsou plné sběračů, protože houby konečně rostou! Po suchém červenci a o něco mokřejším srpnu dostaly lesní porosty k...
Rozhovor s DJ Mike Trafikem o jeho výborné restauraci Jam and Co. a samozřejmě o jídle i muzice
DJ Mike Trafik, jeden z architektů zdejší hip-hopové kultury, člen legendárních pražských muzikantů PSH a vyhledávaný hud...
Top svačiny pro hladové školáky
Prázdniny jsou minulostí a tisícovky dětí v září opět zasedly do školních lavic. Jakým jídlem školáky vybavit, aby během ...
Avokádo: důvody, proč si ho zamilovat a pár tipů z kuchyně
Z ovoce, které je původem z Mexika, se využívá dužina, která je velmi chutná. Z vnitřku avokáda se připravuje výtečný dip...
Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Zapečené brambory jsou francouzská klasika, která si získala popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto sna...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...