recepty

Pomalu dušené hovězí na víně


Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí...
(celý recept)

Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a osušené ma...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg hovězího masa
  • 25O ml hovězího vývaru
  • rostlinný olej
  • 50 g másla
  • 500 ml červeného vína
  • 1 brambor
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření

Způsob přípravy

Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve velkém kastrole rozpálíme trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, worcestrovou omáčku, rajčatový protlak a cukr a promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do hrnce přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. Z omáčky odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu dušené hovězí víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu dušené hovězí na víně

Naši partneři