Pomalu dušené hovězí na víně recept
Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg hovězího masa
- 25O ml hovězího vývaru
- rostlinný olej
- 50 g másla
- 500 ml červeného vína
- 1 brambor
- 2 mrkve
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička rajčatového protlaku
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
Způsob přípravy
Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve velkém kastrole rozpálíme trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, worcestrovou omáčku, rajčatový protlak a cukr a promícháme.
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do hrnce přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. Z omáčky odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce.