Jako tvarohový dezert nebo nepečený dort jej má v repertoáru nejedna hospodyňka. Výhodou je prakticky nekonečné množství variací tohoto dezertu, pokaždé bude ale chutnat skvěle. (celý recept)
Jako tvarohový dezert nebo nepečený dort jej má v repertoáru nejedna hospodyňka. Výhodou je prakticky nekonečné množství variací tohoto dezertu, pokaždé bude ale chutnat skvěle. ...
V míse smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem. V jiné míse si ušlehejte šlehačku a krupicový cukr.
Oboje smíchejte, získáte také základní tvarohový krém. Podle návodu na obalu si připravíme želatinový ztužovač a smícháme se směsí.
Připravíme si dortovou formu. Na dno poklademe vrstvu piškotů. Můžete použít i cukrářské, nebudou se tolik rozmáčet. Piškoty lze také namočit v kávě nebo v rumu. Poklademe na střídačku vrstvou tvarohu a piškot.
V létě použijeme ovoce čerstvé, například meruňky, jahody či borůvky. V zimě, jestliže po ruce nemáme, můžeme také sáhnout pro kompot. Přes noc necháme vychladit. Ztužovač nezbytný samozřejmě není, jen nám moučník nepůjde vyklopit z formy a neudrží tvar, takže ho můžeme nechat například v zapékací míse.