Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou recept ...
500 g den předem vařených brambor. sůl. 30 g. solamylu. zhruba 50 g hrubé mouky. 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky. 4 ks uvařených a oloupaných vajec. Na omáčku: zhruba 40 g másla nebo oleje. 60 g hladké mouky. zhruba 750 ml mléka. 100 - 150 ml sladké 12% smetany. kopr naložený v soli nebo čer
Podobné recepty jako Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou ...
Vepřové kostky marinované v sójové omáčce recept ...
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme. Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka. Slaninu vyškvaříme a zpěníme cibuli. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Přidáme papriku, zamích
Podobné recepty jako Vepřové kostky marinované v sójové omáčce ...
Světlá fazolová polévka recept
Postup přípravy. Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka. Jak uvařit fazole v tlakovém hrnci. Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo. Přihodíme bobkové listy, kmín, muškátový květ a nakonec cibuli nakrájenou na drobno
Podobné recepty jako Světlá fazolová polévka
Vepřové nudličky s Jidášovým uchem recept
1 lžička másla 1 lžíce mletého kmínu 1 lžíce mletého římského kmínu (tzv. kuminu) 1 lžíce směsi "Kari zn. J.C.Horn" (ano, přesně tohoto levného, k sehnání v Globus řetězcích) 1 lžíce sojové omáčky (zn. JonSen, Shoyu nebo případně nějakou bio) sůl olivový olej Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu
Podobné recepty jako Vepřové nudličky s Jidášovým uchem
Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou ...
Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na másle a zalít až poté. 2. Během vaření si připravíme jíškovo-vaječnou zavářku: Máslo necháme roztopit, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání uděláme světle růžovou jíšku, do které ihned přidáme rozšlehaná osolená vejce, která v jíšce ...
Podobné recepty jako Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou ...
Křehká a voňavá kachna recept
Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin zchladnout. Připravíme těstíčko na obalení. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a přidáme vodu, dokud nemáme řídké těsto. Poté přidáme olej.
Podobné recepty jako Křehká a voňavá kachna
Silný zeleninový vývar s (macesovými) knedlíčky recept ...
1 lžička soli a pokud to chcete posichrovat, tak trocha kvalitního zeleninového bujónu (např. Wurzl, Alnatura) Knedlíčky: 1,5 hrnku tvrdých pita placek (nebo na jemno nadrcených macesů) 300 g tofu natural (či silken tofu) 1/4 hrnku olivového oleje (+2 lžíce)
Podobné recepty jako Silný zeleninový vývar s (macesovými) knedlíčky ...
Salát z vařených krup recept
Jak dlouho před vařením namáčet kroupy? Po uvaření je scedíme, propláchneme aby se neslepily a necháme je vychladnout. Dáme do mísy, přidáme okurku nakrájenou na kostičky, na proužky nakrájené papriky, řeřichu, nakrájená rajčata, a salát natrhaný na menší kousky.
Podobné recepty jako Salát z vařených krup
Čočková polévka a bramborové placky s kysaným zelím a ...
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme a zaprášíme moukou, promícháme a po chvíli přidáme protlak, opět dobře promícháme a zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme uvařenou čočku, kterou před vařením přebereme, často se stává, že jsou v ní kamínky a propl
Podobné recepty jako Čočková polévka a bramborové placky s kysaným zelím a ...
Marinované vepřové nudličky recept
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a utřeným česnekem. Dáme do lednice třeba i na několik dní, masu to neublíží, spíše naopak, den před vařením maso zalijeme pivem. Na rozpálené pánvi na oleji maso zprudka opečeme doměkka, maličko poprášíme hladkou moukou a
Podobné recepty jako Marinované vepřové nudličky
Cuketová směs na těstoviny recept
Suroviny: cuketa, mrkev, paprika, rajče, maso mleté, cibule, olej, sůl, pepř, koření oregáno, bazalka čerstvá, těstoviny špagety. Asi hodinu před vařením si nakrájíme cuketu na kolečka, posolíme a počkáme, až pustí vodu. Na oleji osmažíme cibulku, po chvíli přidáme mleté….
Podobné recepty jako Cuketová směs na těstoviny
Jahodovo-třešňová marmeláda / džem recept
Pokud chceme dělat marmeládu, ovoce před vařením pomeleme nebo rozmixujeme dohladka. Pak vše na mírném ohni vaříme 3-5 minut a pokud chceme a tvoří se na povrchu příliš pěny, můžeme ji odebírat stranou (po zchladnutí je výborná například do bílého jogurtu nebo do zakysané smetany). Na džem nemusíme
Podobné recepty jako Jahodovo-třešňová marmeláda / džem
Čočka bez zasmažení recept
Obyčejnou čočku před vařením necháme namočenou ve vodě alespoň 1 hodinu a poté vaříme 30-35 minut. Červená čočka se nemusíme namáčet a je brzy uvařená. Rozmixovaná čočka slouží jako zahušťovadlo místo zásmažky(jíšky).
Podobné recepty jako Čočka bez zasmažení
Vepřové na víně a medu recept
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Z ingrediencí si připravíme marinádu a maso do ní naložíme aspoň hodinku předem. Nejlépe den před vařením. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme česnek na plátky, maso osmahneme z obou stran aby se zatáhlo, přidáme marinádu a dusíme. Podléváme vodou.
Podobné recepty jako Vepřové na víně a medu
Francouzské brambory trochu jinak recept
Uvařená žebra vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit vyprané brambory ve slupce. Brambory před vařením trochu popícháme vidličkou. Krásně nasají uzenou chuť. Současně dáme vařit 4 vejce Žebra obereme a maso nakrájíme nadrobno. Stejně tak nakrájíme cibuli, papriku a pórek. Uvařené brambory prudce och
Podobné recepty jako Francouzské brambory trochu jinak
Boršč s fazolemi recept
Postup přípravy. Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar. Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme. Asi 15 minut před dovařením přidáme červenou řepu a úplně nakonec prohřát fazole. Jak správně vařit červenou řepu
Podobné recepty jako Boršč s fazolemi
Taliány recept
Před vařením necháme taliány v chladničce 2-3 dny proležet. Pak vkládáme do horké vody a zatížíme poklicí, aby zůstaly ponořeny. Po chvíli varu snížíme teplotu na 90 °C a ještě vaříme asi 1,5 -2 hodiny, dokud taliány nezměknou.
Podobné recepty jako Taliány
Salám z bůčku stránka 2
Přidat komentář. recept salám. Suroviny: bůček, vejce, vegeta, strouhanka, mouka hladká, koření grilovací, pepř. Bůček nakrájíme na kostičky, přidáme koření, vše promícháme a směsí naplníme tlačenkový sáček vhodný na vaření salámu.Před vařením sem tam….
Podobné recepty jako Salám z bůčku stránka 2
Višňový sirup recept
Postup přípravy. Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Jak snadno odpeckovat višně. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50-60 °C a přidáme na 1
Podobné recepty jako Višňový sirup
Čočkový salát s treskou
Postup přípravy receptu. 1. Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že bude více nadýmat. Sceďte ji, pořádně propláchněte a uvařte v nové vodě doměkka, jen jí hlídejte, aby se nerozvařila. Dejte
Podobné recepty jako Čočkový salát s treskou
Základní hovězí vývar recept
Vařit tři hodiny kořenovou zeleninu je nesmysl, to se zcela rozvaří. Tu bych přidával tak půlhodiny před koncem vaření, nastrouhanou nebo v malinkatých kostičkách tak dvacet minut před koncem. Pokud se zelenina před přidáním ještě osmaží, získá vývar lepší chuť i barvu.
Podobné recepty jako Základní hovězí vývar
Kulajda se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Ty pustí vodu a postupně se vyrestují do krémovité podoby. Uložte je stranou na pozdější použití. Pokud používáte houby sušené, namočte je 3 hodiny před vařením do 250 ml studené vody a nechte nasáknout.
Podobné recepty jako Kulajda se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Sirup z rýmovníku
Postup přípravy receptu. 1. Den před plánovaným vařením sirupu si připravte odvar. Lístky rýmovníku nemyjte a spolu s očištěnými plátky citrónu ( limety či pomeranče) dejte do hrnce a přelijte dostatečným množstvím horké vody, vše musí být ponořené. Nechejte vylouhovat přes noc pod pokličkou.
Podobné recepty jako Sirup z rýmovníku
Izraelský hummus
Postup přípravy receptu. 1. Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak bychom nedosáhli hladké konzistence). Před vařením vodu vyměníme, vmícháme 1/4 lžičky jedlé sody (víc ne, nechceme, aby n
Podobné recepty jako Izraelský hummus
Brambory vařené v mikrovlnce recept
Stejně lze vařit i brambory ve slupce, pokud možno použijte menší. Před vařením je propíchněte (nejlépe na několika místech), stačí 5 min na maximální výkon.
Podobné recepty jako Brambory vařené v mikrovlnce