Smažené karbanátky z červené řepy recept
Smažené karbanátky z červené řepy podáváme s vařenými bramborami politými máslem a posypanými nasekanou zelenou pažitkou. Nebo je zkuste s jemnou bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g brambor
- 300 g červené řepy
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 100 g balkánského sýra
- 3 lžíce kukuřičné strouhanky
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a oloupeme je. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a nasypeme do mísy. Přidáme k ní nastrouhané brambory, utřený česnek, vejce, špetku soli a pepře a vše důkladně promícháme.
Nakonec do směsi zamícháme nadrobený balkánský sýr a podle potřeby ji zahustíme strouhankou. Z takto připravené směsi tvoříme malé karbanátky a zvolna je smažíme na olivovém oleji z obou stran.
Smažené karbanátky odkládáme na papírové utěrky abychom je zbavili přebytečného tuku a horké hned podáváme.