Čínská nudlová polévka recept
Čínská nudlová polévka je sytá a chutná polévka a bude vám chutnat stejně, jako ta z dobré čínské restaurace. Podáváme ji horkou a nejlépe čerstvě uvařenou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce čínského vína na vaření
- 30 g nakrájeného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 750 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžičky cukru
- 180 g vaječných nudlí
- 1 hrnek nakrájeného kuřecího masa
- 1 nakrájený pórek
- 1 kořenová petržel, nebo půl celeru
Způsob přípravy
Čínská nudlová polévka je sytá a chutná polévka a bude vám chutnat stejně, jako ta z dobré čínské restaurace. Podáváme ji horkou a nejlépe čerstvě uvařenou. Do hrnce dáme kuřecí vývar, víno, nakrájený zázvor, česnek, sojovou omáčku, sezamový olej a cukr a vše povaříme asi 10 minut. Mezitím uvaříme nudle podle návodu.
Kořenovou zeleninu si nakrájíme na malé kousky. Z hotového vývaru vyndáme česnek a zázvor a přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme, až zelenina změkne. Potom do vývaru přidáme nakrájené vařené kuřecí maso a odstraníme ho z plotny. Nakonec přidáme uvařené nudle a nakrájený pórek. Můžeme dochutit chilli kořením.