Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařeninu nebo kompotové ovoce. (celý recept)
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařeninu nebo kompotové ovoce.
Připravíme si dýňové pyré. Dýni vydlabeme, oloupeme ...
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařeninu nebo kompotové ovoce.
Připravíme si dýňové pyré. Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Ty pak vaříme v páře asi čtvrt hodiny. Uvařenou dýni rozmixujeme a pyré necháme vychladnout.
V míse vyšleháme vychladlé pyré, olej, vejce a podmáslí.
V jiné míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, mleté nové koření, zázvor a trochu osolíme.
Do vyšlehaného pyré postupně přisypeme směs s moukou a kořením a opatrně promícháme.
Lívance z hotového těsta smažíme dozlatova na teflonové pánvi po obou stranách.